Ο Marcus Alleyne είναι μπαμπάς 3 κοριτσιών και πριν από λίγες ημέρες ξεκίνησε μία διαδικτυακή καμπάνια προκειμένου να συγκεντρώσει υπογραφές ώστε από εδώ και στο εξής να δικαιολογούνται οι απουσίες τους από το σχολείο λόγω δυσμηνόρροιας.

Όλα ξεκίνησαν όταν η 13χρονη κόρη του, Izzy, ζήτησε από τους γονείς της να μην πάει στο σχολείο γιατί υπέφερε από έντονους πόνους περιόδου (δηλαδή δυσμηνόρροια). Ο Marcus Alleyne επικοινώνησε άμεσα με το σχολείο της κόρης της προκειμένου να ενημερώσει τους καθηγητές της για τη δικαιολογημένη απουσία της.

Όπως ενημερώθηκε, η κόρη του θα χρεωνόταν με μία απουσία καθώς το σχολείο δεν μπορεί να δεχθεί τον λόγο.
«Αν τους έλεγα ότι έχει ημικρανία, τότε δεν θα κάναμε καν αυτή τη συζήτηση. Άρχισα λοιπόν να σκέφτομαι τι θα μπορούσα να κάνω. Επικοινώνησα με το σχολείο για να κανονίσω μια συνάντηση με τον υπεύθυνο υγείας, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχω καμία ανταπόκριση».

Η καμπάνια στην πλατφόρμα Change.org έχει ως αίτημα «Οι πόνοι περιόδου (δυσμηνόρροια) πρέπει να δικαιολογούν τις σχολικές απουσίες».

Όπως δήλωσε ο ίδιος, «είμαι σίγουρος ότι πολλές γυναίκες σε κάποια φάση της ζωής τους έχουν αντιμετωπίσει ιδιαίτερα επώδυνες περιόδους γι’ αυτό άλλωστε υπάρχει και ο αντίστοιχος ιατρικός όρος, αυτής της παγκοσμίως αναγνωρισμένης κατάστασης, η αντιμετώπιση της οποίας ποικίλλει, από θερμοφόρες μέχρι ιατρικές επεμβάσεις».

https://www.instagram.com/p/CUsTbiNt795/?utm_source=ig_embed

«Μακάρι να μπορούσα να βάλω εκατομμύρια υπογραφές σε αυτή την καμπάνια. Όχι μόνο έχει λογικά και σπουδαία αιτήματα, αλλά νιώθω και περήφανος που την ξεκίνησε άντρας» έγραψε ένας χρήστης της πλατφόρμας.

«Έχουμε πρόσβαση στην εκπαίδευση, οπότε γιατί το 2021 η εμμηνόρροια εξακολουθεί να είναι στίγμα; Γιατί ακόμα δεν μπορούμε να συζητήσουμε ανοιχτά για αυτή; Το να μην είναι δικαιολογημένες οι απουσίες λόγω δυσμηνόρροιας πρόκειται ξεκάθαρα για διάκριση σε βάρος των κοριτσιών» ανέφερε ο Marcus Alleyne ο οποίος υπογράφει το αίτημα ως περήφανος μπαμπάς τριών γενναίων κοριτσιών.