Μια πρόσφατη ανάρτηση της Save A Greek Stray έχει ως κεντρική ηρωίδα της μια «ξεχωριστή» σκυλίτσα: τη Νίκη, που μόλις μετακόμισε στις γυναικείες αγροτικές φυλακές Ελαιώνα. Η ιστορία της γίνεται αφορμή ώστε η φιλοζωική, μη κερδοσκοπική οργάνωση να μας φέρει σε επαφή με το πρόγραμμα εκπαίδευσης σκύλων που διεξάγεται από το 2018 στο Κατάστημα Κράτησης Γυναικών Ελαιώνα – Θήβας, ακολουθώντας το παράδειγμα αντίστοιχων, επιτυχημένων προγραμμάτων του εξωτερικού. Μέσα από αυτές τις πρωτοβουλίες, τρόφιμοι και ζώα αποκομίζουν πολλαπλά οφέλη και όλοι κερδίζουν μια δεύτερη ευκαιρία στη ζωή.

Διαβάστε την ιστορία της Νίκης:

«Η Νίκη μας μόλις μετακόμισε στις γυναικείες αγροτικές φυλακές Ελαιώνα. Για τους επόμενους μήνες θα ζήσει εκεί, μαζί με κάποιες από τις γυναίκες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα. Με την καθοδήγηση του εκπαιδευτή μας, Αλέξανδρου Παράσχη, η Νίκη θα μάθει να συμβιώνει με ανθρώπους, και να χειρίζεται μια καθημερινότητα σε ένα περιβάλλον και σε συνθήκες που πλησιάζουν όσο το δυνατόν περισσότερο τις συνθήκες ενός σπιτιού, και οι κρατούμενες θα μάθουν να εκπαιδεύουν την Νίκη, να της προσφέρουν την αγάπη και την προσοχή που έχει τόσο στερηθεί.

»Οι σκύλοι έχουν αυτήν τη μαγική ικανότητα να μειώνουν το στρες, να ενισχύουν το αίσθημα αυτοπεποίθησης και ενσυναίσθησης, και να συσφίγγουν τις ίδιες τις ανθρώπινες σχέσεις. Όσα παίρνουν από εμάς, μας τα επιστρέφουν και με το παραπάνω, σε μια σχέση που είναι μοναδική και ανεκτίμητη. Το πρόγραμμά μας στο Κατάστημα Κράτησης Γυναικών Ελαιώνα – Θήβας ξεκίνησε το 2018, και από τότε δεν έχει σταματήσει. Είναι ένα πρόγραμμα που αγαπάμε πολύ, για όλους αυτούς τους λόγους που φαντάζεστε, για όλα όσα συμβολίζει, και για όλα όσα έχει μέχρι στιγμής προσφέρει τόσο στα σκυλιά μας, όσο και στις γυναίκες που συμμετέχουν».

https://www.facebook.com/saveagreekstray/photos/a.280546452084582/2058021131003763/?type=3