Δωρεάν μαστογραφικός έλεγχος στον Πειραιά από την Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία θα πραγματοποιηθεί από τη Δευτέρα 20 Ιουλίου έως και την Παρασκευή 24 Ιουλίου.

Ο Δήμος Πειραιά συμμετέχει στο πρόγραμμα Δωρεάν Μαστογραφικού Ελέγχου της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας, το οποίο στηρίζεται από την Κ.Ε.Δ.Ε. και έχει ως στόχο την ευαισθητοποίηση των γυναικών αλλά και την έγκαιρη διάγνωση.
Κινητή μονάδα μαστογράφου της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας θα βρίσκεται από τη Δευτέρα 20 Ιουλίου 2020 έως και την Παρασκευή 24 Ιουλίου 2020, στον πεζόδρομο της Δραγάτση (κέντρο Πειραιά, Β΄ Δημοτική Κοινότητα), από τις 9:00 έως τις 15:00, προσφέροντας δωρεάν μαστογραφικό έλεγχο σε γυναίκες άνω των 40 ετών.

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, δήλωσε:
«Γνωρίζουμε πλέον όλοι ότι η πρόληψη, ειδικά για τον καρκίνο του μαστού, είναι η καλύτερη προστασία. Για τον λόγο αυτό, δεν θα μπορούσαμε να μη στηρίξουμε το συγκεκριμένο πρόγραμμα της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας και να τους ευχαριστήσουμε που για ακόμα μια φορά έρχονται στον Πειραιά με την κινητή μονάδα μαστογραφίας. Καλώ τις Πειραιώτισσες να προσέλθουν και να κάνουν δωρεάν τον ετήσιο μαστογραφικό τους έλεγχο. Ο καρκίνος του μαστού ταλαιπωρεί χιλιάδες γυναίκες και στη χώρα μας και είναι σημαντικό να περάσουμε το μήνυμα ότι εφόσον διαγνωστεί νωρίς, είναι σε μεγάλο ποσοστό ιάσιμος».

Προϋποθέσεις για τον μαστογραφικό έλεγχο:

Ηλικίες γυναικών από 40 έως 70 ετών, δημότες Πειραιά.
Να μην έχει γίνει μαστογραφία τους τελευταίους 12 μήνες.
Να μην υπάρχει ιστορικό καρκίνου μαστού, βιοψίας ή αισθητικής επέμβασης στον μαστό.
Η γυναίκα να μην είναι σε έμμηνο ρύση από 3 ημέρες πριν έως 5 ημέρες μετά.
Τηλέφωνα επικοινωνίας για ραντεβού:

2144028113 και 2144028114, καθημερινά έως τις 17 Ιουλίου, από τις 09:00 έως τις 14:00.

Τα ραντεβού θα κλείνονται με σειρά προτεραιότητας.
Για την εξέταση είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας για την προφύλαξη από την νόσο covid – 19.
Να σημειωθεί ότι προτεραιότητα στον έλεγχο θα έχουν γυναίκες που ανήκουν σε ευπαθείς οικονομικά και ευαίσθητες κοινωνικά ομάδες.