Αυτή την εβδομάδα ο σημαντικός ερμηνευτής Μανώλης Μητσιάς θα δώσει μία συναυλία στον Κήπο του Μεγάρου Μουσικής και ο Μάνος Κιτσικόπουλος θα συνοδέψει με το πιάνο του την ταινία Nosferatu

Ο Μανώλης Μητσιάς την Τρίτη 14 Ιουνίου στον Κήπο του Μεγάρου Μουσικής

Ο Μανώλης Μητσιάς στον Κήπο του Μεγάρου Μουσικής

Ο Μανώλης Μητσιάς την Τρίτη 14 Ιουνίου στον Κήπο του Μεγάρου Μουσικής. Ένα μαγευτικό μουσικό οδοιπορικό με στάσεις στους σημαντικότερους σταθμούς του Μανώλη Μητσιά, που αποτελούν ταυτόχρονα και πολλές από τις εμβληματικές στιγμές και εκφάνσεις του σύγχρονου Ελληνικού τραγουδιού, όπως τις ζωγράφισε ο ίδιος με το εκπληκτικό και μοναδικό ηχόχρωμά του.

Ένα μελωδικό ταξίδι ενός απέριττου αλλά τόσο ουσιαστικού καλλιτέχνη μέσα στη νύχτα που τον γεμίζει μαγεία και φως για χάρη των συνοδοιπόρων του, για χάρη μας. Θα μοιραστεί μαζί μας της δικής του «Γης Το χρυσάφι».

«Δρόμο το Δρόμο» θα μας πάει «Περίπατο» «Σε χιλιάδες σταθμούς».

 Θα μας τραγουδήσει για τη «μικρή Ραλλού», για τον «Γιάννη τον φονιά» και θα μας πάει «Ελευσίνα» και «Μ’ ένα παράπονο» θα μας ερμηνεύσει «Μη χτυπάς», «Αυτά τα χέρια», «Ποτέ», «Σου ‘χω έτοιμη συγγνώμη», «Πιρόγα» και πολλά πολλά ακόμη: όλες τις μεγάλες επιτυχίες των 50 ετών της καλλιτεχνικής του πορείας σε μουσικές των Μίκη Θεοδωράκη, Μάνου Χατζιδάκι, Σταύρου Ξαρχάκου, Δήμου Μούτση, Μάνου Λοΐζου, Λουκιανού Κηλαηδόνη, Γιάννη Σπανού, Θάνου Μικρούτσικου, Διονύση Σαββόπουλου, Σταμάτη Κραουνάκη, Άκη Πάνου, Ηλία Ανδριόπουλου, Γιώργου Χατζηνάσιου, Χρήστου Λεοντή και σε στίχους και ποίηση των Νίκου Γκάτσου, Οδυσσέα Ελύτη, Γιώργου Σεφέρη, Μανώλη Αναγνωστάκη, Γιάννη Ρίτσου, Λευτέρη Παπαδόπουλου, Μάνου Ελευθερίου, Λίνας Νικολακοπούλου και πολλών άλλων μουσικών, στιχουργών και ποιητών.

Μαζί του η σπουδαία ορχήστρα του. Καλλιτεχνική επιμέλεια: Αχιλλέας Γουάστωρ. Συμπαραγωγή: CRICOS Cultural Events – MMA

Σινεμά στον Κήπο του Μεγάρου Μουσικής

«Nosferatu» με τον Μάνο Κιτσικόπουλο. Το αριστούργημα της έβδομης τέχνης, µε live μουσική από πιάνο, γιορτάζει έναν αιώνα ζωής

Έπειτα από τις μεγάλες επιτυχίες του Θωρηκτού Ποτέμικν και του Sunrise, ο Μάνος Κιτσικόπουλος, ένας από τους πιο πολυδιάστατους σολίστ της γενιάς του, επιστρέφει στον Κήπο για να συνοδεύσει ζωντανά στο πιάνο μία ταινία-σταθμό στην ιστορία του σινεμά, το Nosferatu του Φρίντριχ Βίλεμ Μούρναου, συνθέτοντας μουσική και αυτοσχεδιάζοντας πάνω σε έργα μεγάλων συνθετών.

Η ταινία, γερμανικής παραγωγής 1922, κλείνει φέτος έναν αιώνα ζωής και σταθερής παρουσίας ως κορυφαίο αριστούργημα του παγκόσμιου κινηματογράφου.

Πρόκειται για το σημαντικότερο επίτευγμα του γερμανικού εξπρεσιονισμού. Μία ωδή στην ποίηση του μεταφυσικού όπου, για πρώτη φορά, οι πρωταγωνιστές αφήνονται να βγουν έξω από τα στούντιο, στα μνημειώδη οξυκόρυφα σκηνικά του μεγάλου γερμανού δημιουργού. Το Nosferatu αποτελεί και την πρώτη κινηματογραφική μεταφορά του θρύλου του Κόμη Δράκουλα και του βιβλίου του Μπραμ Στόκερ.