Στις 13 Σεπτεμβρίου άνοιξε τις πόρτες του το πιο απολαυστικό Μουσείο! Το μουσείο Σοκολάτας ”Lindt Home of Chocolate” με έδρα το Keilberg, ήταν ιδέα της Lindt την οποία και υλοποίησε. Βρίσκεται κοντά στη Ζυρίχη και φέρνει κάτι από το εργοστάσιο σοκολάτας του Willy Wonka.

Χρωστάει τον μίνιμαλ σχεδιασμό του στην αρχιτεκτονική εταιρεία Atelier Brückner που το έκανε να μοιάζει στο εργοστάσιο του Willy Wonka στη κινηματογραφική μεταφορά του βιβλίου του Roland Dahl, όπως προείπαμε. Διαθέτει ύψος 9,3 μέτρα και το φουαγιέ του είναι ίσως το αγαπημένο σημείο μικρών και μεγάλων αφού εκεί βρίσκεται ένα συντριβάνι από το οποίο ρέουν 1.000 λίτρα σοκολάτας…

Η συνολική έκταση της έκθεσης στο μουσείο είναι 1.500 τ.μ., στα οποία ο επισκέπτης μπορεί να εξερευνήσει από κοντά την ιστορία της σοκολάτας. Η αίθουσα της Ιστορίας της Σοκολάτας είναι το σήμα κατατεθέν του μουσείου, αφού εκεί προσφέρεται μια συνολική επισκόπηση της πορείας της στο διάστημα 5.000 ετών.

Το δωμάτιο «Swiss Pioneers» είναι κάτι σαν αφιέρωμα στην Ελβετία σχετικά με τους λόγους για τους οποίους ταυτίστηκε τόσο πολύ η σοκολάτα με αυτή τη χώρα.

Πάντως, το μουσείο εκτός απο εκπαιδευτικό στόχο έχει και διαδραστικό χαρακτήρα αφού διαθέτει εργαστήρια στα οποία ο επισκέπτης μπορεί να δημιουργήσει τη δική του σοκολάτα όπως ακριβώς την έχει φανταστεί.

 

Πάρτε μια… σοκολατένια ιδέα: