Με αφορμή το αφιέρωμα Winter à la table του Sugar Free Press, ο σεφ του Shakespeare in Love, Χρήστος Παπαγεωργίου, φοράει την ποδιά του, μπαίνει στην κουζίνα και μας αποκαλύπτει την πιο νόστιμή του συνταγή…

Ψαρονέφρι με ξερά σύκα και baby πατάτες

ΥΛΙΚΑ
600γρ. ψαρονέφρι
100γρ. ψιλοκομμένα ξερά σύκα
1 κ. σούπας δεντρολίβανο
200γρ. baby πατάτες βρασμένες
100ml. Κόκκινο κρασί
100ml. ζωμός λαχανικών
100γρ. μανούρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόβουμε το ψαρονέφρι σε φέτες και το σοτάρουμε στο τηγάνι σε δυνατή φωτιά.

Όταν ροδίσει και από τις δύο πλευρές, ρίχνουμε τις πατάτες, και το δεντρολίβανο.

Βάζουμε τα σύκα και συνεχίζουμε το σωτάρισμα σβήνοντας με το κόκκινο κρασί και τον ζωμό λαχανικών, μέχρι να δέσει η σάλτσα.

Κατεβάζουμε από την φωτιά και σερβίρουμε στα πιάτα μας πασπαλίζοντας με το μανούρι.

Καλή σας όρεξη!


Αγίου Σπυρίδωνος 3 Πειραιάς.

Τ: 2104131999

Facebook: S.i.L Shakespeare in Love

Instagram: S.i.L_Shakespeare_in_Love

www.shakespeareinlove.gr