Με αφορμή το αφιέρωμα Winter à la table του Sugar Free Press, το Ola Souvla Χαίδος αποκαλύπτει την πιο νόστιμη χοιρινή τηγανιά που έχεις δοκιμάσει τελευταία…

Χοιρινή Τηγανιά

ΥΛΙΚΑ

2 κ.σ. ελαιόλαδο
500 γρ. χοιρινό μπούτι κομμένο σε μπουκιές
1/2 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 πράσινη πιπεριά κομμένη σε λωρίδες
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
1/2 κ.σ. πάπρικα γλυκιά
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
3/4 φλιτζ. λευκό ξηρό κρασί
1/2 κ.σ. μουστάρδα
1/2 κ.γλ. ρίγανη
χυμός από 1/2 λεμόνι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε μαντεμένιο τηγάνι, σε δυνατή φωτιά, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρέας για περίπου 5 λεπτά, ώσπου να ροδίσει.

Προσθέτουμε το κρεμμύδι, τις πιπεριές και το σκόρδο και σοτάρουμε για άλλα 5 λεπτά. Πασπαλίζουμε με την πάπρικα και αλατοπιπερώνουμε. Σβήνουμε με το κρασί. Στη συνέχεια προσθέτουμε τη μουστάρδα και περιχύνουμε την τηγανιά. Αφήνουμε να μαγειρευτεί για 20 λεπτά.

Μόλις έχουν απορροφηθεί όλα τα υγρά του κρέατος και έχει μείνει μόνο το λάδι του στο τηγάνι, προσθέτουμε τη ρίγανη και αποσύρουμε από τη φωτιά. Σερβίρουμε την τηγανιά ζεστή, περιχύνοντας με τον χυμό λεμονιού.


Έβρου 22 & Παπαναστασίου, Κερατσίνι

Τ: 2104613702

Facebook: Olasouvla Χάιδος

Instagram: olasouvlaxaidos