Με οικογενειακό αέρα και κουζίνα που θα λατρέψεις, στο Μέλυδρον, η Φανή και η Δανάη – μία από τις τέσσερις κόρες της, βάζουν όλη τους τη γλύκα και την αγάπη για το καλό φαγητό και μας τις σερβίρουν ευθύς στο πιάτο μας.

Μεγαλωμένες στον Πόρο και με μεγάλη λατρεία στη θάλασσα, δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό, σε έναν χώρο που τον ξέρουν καλά, μιας και οι δυο τους «κρύβονται» πίσω από το αγαπημένο πλέον «Αρμενιστή», που λειτουργεί στον Πόρο από το 2001.

Μεζεδάκια, τσιπουράκια, ρακάκια και ρακόμελα, ολοκληρώνουν το σκηνικό του φετινού χειμώνα σε έναν χώρο ζεστό μα και φιλόξενο!

Χοιρινή τηγανιά σε φωλιά πατάτας

ΥΛΙΚΑ

800 γρ. χοιρινό λαιμό (χωρίς το κόκκαλο)

90 γρ. ελαιόλαδο

1 σκελίδα σκόρδο (ψιλοκομμένη)

1 κόκκινη πιπεριά (κομμένη σε λεπτές φέτες)

1 πράσινη πιπεριά (κομμένη σε λεπτές φέτες)

360 γρ. γλυκό κρασί

1.5 γρ. μπούκοβο

60 γρ. μουστάρδα

6 γρ. ρίγανη

Ξύσμα από 1 λεμόνι

100 γρ. φέτα

15 γρ. γιαούρτι

Αλάτι – πιπέρι

8-10 πατάτες καθαρισμένες

ηλιέλαιο για το τηγάνισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Προθερμαίνουμε ένα τηγάνι σε υψηλή θερμοκρασία, προσθέτουμε τις 4 κ.σ. ελαιόλαδο και το χοιρινό και καβουρδίζουμε καλά απ’ όλες τις πλευρές για περίπου 6΄-7΄.  Προς το τέλος προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και αφαιρούμε προσωρινά το χοιρινό από το σκεύος. Προσθέτουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο, το σκόρδο, τα δύο είδη πιπεριάς και τσιγαρίζουμε για 3-4’. Στη συνέχεια προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι στα λαχανικά, σβήνουμε με το γλυκό κρασί, επαναφέρουμε το κρέας στο σκεύος και χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία σε μέτρια. Σιγοβράζουμε για περίπου 10-12 λεπτά μέχρι το κρασί να έχει σχεδόν εξατμιστεί. Παράλληλα στο multi προσθέτουμε την μουστάρδα, τη ρίγανη, το ξύσμα λεμονιού, τη φέτα, το γιαούρτι και πολτοποιούμε σε μια κρέμα. Μόλις η τηγανιά αρχίζει και γλασάρει αποσύρουμε από την εστία και προσθέτουμε την σάλτσα ανακατεύοντας για να πάει παντού.

Για τις πατάτες

Σε ένα τρίφτη κόβουμε τις πατάτες κατά μήκος σε φλοίδες. Στη συνέχεια στοιβάζουμε τις φλοίδες και με ένα μαχαίρι τις κόβουμε σε λεπτά sticks. Τις ξεπλένουμε πολύ καλά και τις τηγανίζουμε σε ηλιέλαιο, στους 180 βαθμούς. Βυθίζουμε την κουτάλα στο λάδι και με τη βοήθεια ενός πιρουνιού αδειάζουμε τη φωλιά σιγά σιγά μέσα στο λάδι. Τηγανίζουμε μέχρι να πάρουν ένα χρυσοκίτρινο χρώμα και αφήνουμε πάνω σε χαρτοπετσέτα να στραγγίσουν τα περιττά λάδια. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και σερβίρουμε με την τηγανιά.


Φαβιέρου 57 & Αντ. Θεοχάρη, Άγιος Νείλος, Πειραιάς

Τ: 2121065558 & 2110130169 Mob: 6983915080

FB: Μέλυδρον, Πειραιάς

Instagram: melidron_