Ο Βασίλης Κεντικελένης είναι fitness expert και coach στο NextGen Training & Wellness Club Exclusive και τον συναντήσαμε με αφορμή τη διάκρισή του στα φετινά Fitness Awards…

Θα ήθελα να ξεκινήσω την κουβέντα μας με ευχάριστα νέα! Φέτος κατέκτησες το Silver Award στα Fitness Awards 2023! Πως πρόεκυψε αυτό;

Πράγματι και είμαι πολύ χαρούμενος! Είναι μια διάκριση που με γεμίζει μεγάλη χαρά αλλά και ακόμα μεγαλύτερη ευθύνη. Κριτική επιτροπή 30 επιστημόνων από τον κλάδο μας και συναφής κλάδους της υγείας ψήφισαν με γνώμονα την επαγγελματική κατάρτιση, τις πιστοποιήσεις, την εξειδίκευση και την καινοτομία των παρεχόμενων υπηρεσιών. Η συγκεκριμένη διάκριση αποτελεί την μεγαλύτερη της καριέρας μου έως τώρα και ένα επιστέγασμα αδιάκοπης προσπάθειας για βελτίωση και αφοσίωσης στον άνθρωπο και στην βελτίωση της υγείας του. Μια συνεχής και καθημερινή προσπάθεια με αποστολή ένα κόσμο με λιγότερο σωματικό πόνο, με λειτουργικότερο σώμα ,λιγότερους τραυματισμούς και αρα καλύτερη ποιότητα ζωής.

Αν σου ζητούσα να μου πεις σε μία πρόταση ποια είναι η επιχειρηματική σου αποστολή, τι θα απαντούσες;

Βοηθάω ανθρώπους, και ιδιαίτερα πολυάσχολους, να εξαλείψουν τον πόνο στο σώμα τους, να βελτιώσουν την ποιότητα ζωής τους και να τους μεταμορφώσω ώστε να υιοθετήσουν και να ζήσουν έναν «ενεργό» τρόπο ζωής.

Σε ποιες αξίες βασίζεται η αποστολή σου;

Επαγγελματισμός: Οι άνθρωποι πληρώνουν για εξυπηρέτηση με επαγγελματισμό και αποτέλεσμα. Θέλω πάντα αυτοί που με επιλέγουν και επιλέγω να συνεργάζομαι να αισθάνονται ότι λαμβάνουν την μεγαλύτερη αξία από τις υπηρεσίες μου.

Ο πελάτης στο επίκεντρο: Ο πελάτης είναι πάντα το επίκεντρο της προσοχής. Είμαστε σε αυτόν τον κλάδο για να βοηθήσουμε τους πραγματικούς ανθρώπους και όχι να τροφοδοτήσουμε τον εγωισμό και τις πεποιθήσεις μας. Ο πελάτης πρέπει να λαμβάνει φροντίδα και πρέπει να αντιμετωπίζεται πάντα με ενσυναίσθηση.

Θετική επιρροή: Οι άνθρωποι που πονούν τις περισσότερες φορές έχουν αρνητική νοοτροπία για την κατάστασή τους και αυτό επηρεάζει ολόκληρη τη ζωή τους. Το να έχουν και να μεταδίδουν μια θετική νοοτροπία είναι ένα από τα βασικά συστατικά για την οικοδόμηση μίας σχέσης εμπιστοσύνης. Ας μην ξεχνάμε ότι η αλλαγή πάντα ξεκινά από μέσα προς τα έξω.

Συγκέντρωση: Το να είμαι συγκεντρωμένος είναι απαραίτητο ενώ βοηθάω άτομα και ειδικά με πόνο. Επειδή ο πόνος είναι μια πολυδιάστατη κατάσταση και πρέπει να είμαι εκεί όλη την ώρα χωρίς περισπασμούς για να ακούσω τον πελάτη και να παρέμβω χρησιμοποιώντας τα κατάλληλα εργαλεία κάθε φορά.

Πραγματικά αποτελέσματα: Οι πελάτες έρχονται σε εμάς και πληρώνουν για τα αποτελέσματα. Τα αποτελέσματα αυτά είναι και η ζωντανή διαφήμισή μου, επομένως πρέπει να τους δείξω σε κατάλληλους χρόνους την πρόοδο τους. Εάν οι πελάτες αισθάνονται και βλέπουν τα αποτελέσματα, αποκτούν μεγαλύτερο κίνητρο και εστιάζουν στο στόχο. Επίσης, κερδίζω και εγώ ευχαρίστηση και ικανοποίηση από αυτό που κάνουμε κάτι ιδιαίτερα σημαντικό σε αυτή την δουλειά.

Ποιοι οι βασικοί πυλώνες της δουλειάς σου;

Δεν είμαι Coach. Για την ακρίβεια κοουτσάρω, αλλά αυτό αποτελεί μόνο το 1/3 της δουλειάς που κάνω σήμερα. Στην πραγματικότητα στηρίζομαι στο τρίπτυχo άσκηση – Coaching, Εκπαίδευση και καθοδήγηση. Το σύστημα υγείας είναι φανταστικό στο να κάνει ανθρώπους να επιβιώνουν και να γίνονται καλά, το fitness αντίστοιχα είναι φανταστικό στο να μεταμορφώνει τους ανθρώπους.

Βοηθάω λοιπόν εκείνους τους ανθρώπους που έχουν ακούσει πολλές φορές «δεν μπορώ να σε βοηθήσω» και πολύ περισσότερο αυτούς που έχουν ακούσει «Βέβαια μπορώ να σε βοηθήσω» και δεν έχουν λάβει την απαιτούμενη βοήθεια και λύση στο πρόβλημα τους. Ανθρώπους με χρόνιους πόνους στη μέση ή στα γόνατα ή όσους προσπαθούν να παίξουν το άθλημα που αγαπούν αλλά δεν μπορούν. Που τα ισχύα τους εμποδίζουν να κάνουν πεζοπορία αλλά και με άλλους πόνους που τους εμποδίζουν να κάνουν αυτό που αγαπούν ή και χρόνιες παθήσεις όπως παθήσεις του καρδιαγγειακού συστήματος, αναπνευστικού, υπέρταση, μεταβολικά νοσήματα και διαβήτης. Για όλα τα παραπάνω είμαι εδώ ώστε να τους πάρω από το χέρι και να τους βοηθήσω να γίνουν ο τύπος του ανθρώπου που παίρνει την υγεία στα χέρια του ακόμα και αν δεν το έχει πιστέψει. Πως το καταφέρνεις αυτό; Η εκπαίδευση παίζει κυρίαρχο ρόλο… Ποιος ο στόχος σου; Βασικός και αδιαπραγμάτευτος στόχος μου είναι το να φτάσει ο πελάτης σε σημεία που να μην με χρειάζεται. Φυσικά, η σωστή καθοδήγηση παίζει μεγάλο ρόλο σε αυτό.

Find him on Facebook & Instagram

Facebook: NextGen Training & Wellness Club Exclusive

Instagram: nextgen_exclusive

www.nextgentrainingclub.gr