Με τα τελευταία του single «Ο» και «Μας αρκεί» με την Joanne, ο Βασίλης Ηλιάδης έχει καταφέρει να αγαπηθεί πολύ από τον κόσμο. Και δικαίως αφού εκτός από ταλαντούχος είναι και πολύ εργατικός. Δεν επαναπαύεται και δουλεύει συνεχώς προκειμένου να εξελίσσεται…

Συνέντευξη στη Λιάνα Μπουκουβάλα

Ήθελες ανέκαθεν να ασχοληθείς με τη μουσική ή απλά προέκυψε;

Ναι, πιστεύω πως ήταν κάτι που ανέκαθεν ήθελα να κάνω αλλά δεν παραδεχόμουν μέχρι που στα 18 μου αγόρασα το πιάνο μου και ξεκίνησα να γράφω τα πρώτα μου τραγούδια. Από εκεί και πέρα δεν υπήρχε επιστροφή, ήξερα πως αυτό είναι κάτι που θέλω να κάνω για το υπόλοιπο της ζωής μου.

Από που κληρονόμησες το ταλέντο σου; Υπάρχει κι άλλος μουσικόφιλος στην οικογένεια;

Τα πρώτα μου ακούσματα προέρχονται από την πλευρά της μητέρας μου. Υπάρχει ένας έρωτας με το τραγούδι που από ό,τι φαίνεται μου μετέφεραν.

Έχεις κάνει σχετικές σπουδές ή είσαι αυτοδίδακτος;

Ξεκίνησα με σπουδές στον τομέα της υποκριτικής, συνέχισα σε σχολή μιούζικαλ και μετέπειτα σε σχολή μουσικής παραγωγής. Παράλληλα ό,τι λεφτά έβγαζα από τις εμφανίσεις μου με το XanaZoo τα επένδυα σε ιδιαίτερα μαθήματα φωνητικής, χορού, πιάνου και κιθάρας.

Ήσουν μέλος της μουσικής παιδικής σειράς XanaZoo. Πώς ήταν αυτή η εμπειρία;

Πέρασα αξέχαστες στιγμές, ταξίδια, βραβεύσεις μα πάνω από όλα μου έχει μείνει η αγάπη που μας έδιναν οι γονείς και τα παιδιά τους! Δεν είναι κάτι που θα έκανα ξανά, αλλά είναι κάτι που σίγουρα απολάμβανα να κάνω.

Εδώ και κάμποσο καιρό έχει κυκλοφορήσει και ένα τραγούδι σου με τίτλο «Ο». Γιατί αλήθεια επέλεξες αυτό το όνομα;

Η ιδέα του τίτλου προέρχεται από τον Barrice, ένα από τα τρία άτομα που έγραψαν το τραγούδι. Ο λόγος που κρατήσαμε τον τίτλο και δεν τον αλλάξαμε σε “ΚΥΚΛΟΥΣ” που θα ήταν και η λογική κίνηση, είναι γιατί μου θύμισε τον τρόπο που ονομάζω και εγώ τα δικά μου τραγούδια. Είναι ανατρεπτικό! Μου αρέσουν οι ιδέες που είναι “out of the box”.

Πως ήταν ως εμπειρία η πρώτη σου δισκογραφική απόπειρα;

Στην αρχή είχα τους ενδοιασμούς μου, μετά από την πρώτη μας κυκλοφορία όμως η ομάδα της Minos EMI / Universal διέψευσε τους προβληματισμούς μου πανηγυρικά! Πιστεύουν σε μένα και έχουν «αγκαλιάσει» το όραμά μου. Θέλουμε τα ίδια πράγματα και δουλεύουμε σκληρά για να τα φτάσουμε τους στόχους μας. Είμαστε ομάδα και η διαδικασία έχει γίνει μακράν πιο απολαυστική μαζί τους.

Ποιες οι μουσικές επιρροές σου;

Ό,τι έχει να κάνει σχέση με την αγγλική και την αμερικανική μουσική σκηνή. Μπορώ να αναφέρω ονόματα από Beatles, Queen, George Michael μέχρι Kanye West, Craig David και Justin Timberlake.

Τι δική σου μουσική, πως θα την χαρακτήριζες;

Αυτή τη στιγμή Pop/RnB, στο μέλλον όμως θα ήθελα να εστιάσω περισσότερο στη RnB σκηνή.

Το ντουέτο με την Joanne στο «Μας Αρκεί» πως προέκυψε;

Η ιδέα της συνεργασίας με τη Joanne ήρθε από τη Minos EMI / Universal και περιττό να πω πως όταν ολοκληρώσαμε τις ηχογραφήσεις το αποτέλεσμα ήταν καλύτερο από αυτό που είχα φανταστεί! Απλά ταίριαξε!

Υπάρχουν κι άλλοι καλλιτέχνες που ενδεχομένως θαυμάζεις και με τους οποίους θα ήθελες να συνεργαστείς και αν ναι, ποιοι;

Τον τελευταίο καιρό γράφω στο στούντιο με πολλούς και διάφορους καλλιτέχνες, πολλοί εκ των οποίων θα ήθελα να κάνω συνεργασία στο μέλλον. Ένας από αυτούς είναι και ο NIVO ή αλλιώς Νίκος Βουρλιώτης, το πρώτο μου μουσικό είδωλο, φίλος και σπουδαίος άνθρωπος.

Μετά το single θα ακολουθήσει και άλμπουμ;

Ναι! Και ανυπομονώ να ακούσετε αυτά που ετοιμάζουμε!

Έχεις δηλώσει ότι θα ήθελες να συμμετέχεις στη Eurovision. Υπό ποιες προϋποθέσεις λοιπόν, αν σου γινόταν σχετική πρόταση θα έλεγες «ναι»;

Υπό την προϋπόθεση πως θα έχουμε το κατάλληλο τραγούδι στα χέρια μας!

Επαγγελματικά πως φαντάζεσαι τον εαυτό σου μέσα στα επόμενα δέκα χρόνια;

Θέλω να δυναμώσω το όνομα μου ως performer, να είμαι στη σκηνή, να τραγουδάω και να χορεύω μαζί με τον κόσμο. Επίσης, να γράφω τραγούδια και για άλλους καλλιτέχνες.

Προσωπικά, αντίστοιχα;

Να συνεχίσω να εξελίσσομαι και να έχω το θάρρος να μαθαίνω από τα λάθη μου.