Ένας γuμνός άνδρας, που φορά μόνο ένα κολάρο σκύλου ξαπλώνει στο πάτωμα μετά από τις οδηγίες μιας γυναίκας με στολή. Δύο στρίπερ χορεύουν δίπλα σε ένα μπαρ.

Μια ομάδα έχει συγκεντρωθεί γύρω από ένα ζευγάρι που κάνει ανοιχτά σe, παρακολουθεί και σχολιάζει περιστασιακά. Eνας άνδρας φοράει ναζιστική στολή.

Αυτό δεν συμβαίνει στον πραγματικό κόσμο, λαμβάνει χώρα σε μια πλατφόρμα παιχνιδιών για παιδιά.

Είναι ένα από τα πιο δημοφιλή παιδικά παιχνίδια στον κόσμο. Το Roblox είναι μια πλατφόρμα online παιχνιδιού που επιτρέπει στους χρήστες να σχεδιάζουν τα δικά τους παιχνίδια και να παίζουν μια μεγάλη ποικιλία διαφορετικών τύπων παιχνιδιών που δημιουργούνται από άλλους χρήστες. Διαφημίζεται ως «πλατφόρμα φαντασίας». 

Εκτός του ότι μπορούν να γίνουν αγορές μέσω κάρτας, το παιχνίδι επιτρέπει ιδιωτικά μηνύματα μεταξύ ανώνυμων χρηστών. Αυτό μπορεί να γίνει κάνοντας απλώς κλικ στο όνομα χρήστη στο πλαίσιο συνομιλίας και ο οποιοσδήποτε μπορεί να κάνει ιδιωτική κουβέντα με ένα παιδί. Ταυτόχρονα, το παιδί μπορεί να συνδέσει τους λογαριασμούς του στα social και έτσι ο οποιοσδήποτε να έχει πρόσβαση σε αυτά.

Τα ακριβή στοιχεία είναι λίγο θολά, αλλά το 2020 το Roblox συμφωνα με το Bloomberg έχει χρηστες παιδιά – και τα 2/3 όλων των παιδιών των ΗΠΑ μεταξύ εννέα και 12 ετών παίζουν αυτό το παιχνίδι – ή έστω το έχουν παίξει μια φορά. 

Ωστόσο υπάρχουν διάφοροι τρόποι παρακολούθησης της δραστηριότητας του λογαριασμού από τους γονείς, γι’αυτό θα ήταν καλό να ενημερωθείτε περισσότερο εδώ.