Φέτος είναι η 4η χρονιά που διοργανώνεται η «Γιορτή της Γαστρονομίας» από την ομάδα του TFP, η οποία θα είναι αφιερωμένη στους περιστερώνες και στο πιτσούνι, που αποτελεί για τους ντόπιους εκλεκτή τροφή αλλά και ιδιαίτερα περιζήτητη πρώτη ύλη για τα εστιατόρια και τις ταβέρνες του νησιού.

Από την Δευτέρα 7 Μαΐου έως την Κυριακή 13 Μαΐου, το Tinos Food Paths θα γιορτάζει:

Στους περιστερώνες του χωριού Ταραμπάδος θα ακούσουμε φωνές από το παρελθόν, θα θαυμάσουμε κομψοτεχνήματα παλιών χτιστάδων, θα στρώσουμε τραπέζια. Θα γευτούμε το παρελθόν και θα ατενίσουμε αισιόδοξα το μέλλον.

Για δεύτερη χρονιά το Greek Spirits Workshop” by Difford’s Guide θα πραγματοποιηθεί στα πλαίσια του Tinos foodpaths. Διάσημοι bartenders του εξωτερικού, μαζί με κορυφαίους Έλληνες, θα δοκιμάσουν αποστάγματα, θα μας εμπνεύσουν και θα εμπνευστούν από τον τόπο μας.

Έκθεση φωτογραφίας για όλη την εβδομάδα με θέμα την Γαστρονομία της Τήνου από όλους τους φωτογράφους του νησιού.

Εικαστική έκθεση : ”Εν είδει περιστεράς” ιδέα – σύμβολο – χώρος. Επιμελητής: Μάνος Στεφανίδης ιστορικός τέχνης, καθηγητής ΕΚΠΑ. Διοργανωτής: Σύλλογος καλλιτεχνών Εικαστικών Τεχνών Τήνου, με
συνδυοργανωτές το ΙΤΗΠ, τον Δήμο Τήνου και το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Τήνου – Άνδρου

Η ”παλιά ψαραγορά” θα είναι το ”βήμα” μας. Ένας χώρος στο κέντρο του λιμανιού, ζωντανός όλη την ημέρα. Η καρδιά της μεγάλης γιορτής της γαστρονομίας του τόπου μας, Στην ”αγορά” μας, μάγειροι, bartenders, παραγωγοί, λαογράφοι, θα εναλλάσσονται στο βήμα. Δράσεις για παιδιά, παρουσιάσεις για επαγγελματίες και μη, εκθέσεις προϊόντων, ανοιχτές εκδηλώσεις με παραδοσιακές αλλά και σύγχρονες μαγειρικές, σεμινάρια, αλλά και συζητήσεις. καθημερινά από το πρωί μέχρι αργά το βράδυ.

Εστιατόρια και επιχειρήσεις όλου του νησιού, δημιουργούν δράσεις εμπνευσμένες από την τοπική γαστρονομική μας κουλτούρα, οι οποίες θα προβάλλονται αναλυτικά στην ιστοσελίδα του TFP www.tinosfoodpaths.gr