Εξαιτίας της μεθόδου double cleansing που έχει ανέβει πολύ τα τελευταία χρόνια, ασχολούμαστε ακόμα περισσότερο με τον καθημερινό καθαρισμό του προσώπου. Η K-beauty (Korean beauty), μας έχει οδηγήσει στο να σκεφτόμαστε λίγο περισσότερο ποια προϊόντα θα εισάγουμε στην καθημερινή μας ρουτίνα. Σχετικά με τον καθαρισμό του προσώπου στο σπίτι, οι αισθητικοί έχουν δοαφορετικές απόψεις. Άλλες λένε ότι πρέπει να πλένεις πρωί και βράδυ το πρόσωπό σου με το cleanser αλλά να είναι διαφορετικό το καθένα. Άλλες, πάλι, ισχυρίζονται ότι το πρωί αρκεί μόνο το νερό και το βράδυ ένα ήπιο προϊόν καθαρισμού.

Καθαριστικό με βάση το νερό VS καθαριστικό με βάση το έλαιο

Τα cleansers που έχουν ως βάση τα έλαια, είναι ιδανικά για ως πρώτο βήμα του double cleansing. Σύμφωνα με ειδικούς, επειδή μπορεί το δέρμα μας να παράγει έλαια, αλληλεπιδρούν με αυτό και βγάζουν από πάνω του τη βρωμιά και το μακιγιάζ. Ενώ τα καθαριστικά με βάση το νερό, δεν έχουν αυτήν την αλληλεπίδραση και δρουν ξεχωριστά.

Οι ειδικοί λένε, ωστόσο, ότι αν έχεις λιπαρό δέρμα, τα cleansers με βάση το νερό είναι καλύτερα για σένα. Αφαιρούν τη βρωμιά, τη ρύπανση και ο,τι χρειάζεται για να καθαρίσεις το πρόσωπό σου. Επιπλέον, αφαιρούν και τα φυσικά έλαια του προσώπου. Αυτό βοηθά αν έχει λιπαρή ή ακνεϊκή επιδερμίδα. Αν θέλεις να έχεις και τα δύο στη ρουτίνα σου, είναι εφικτό. Μπορείς να ξεκινάς τον καθαρισμό με το cleanser με έλαιο και να συνεχίζεις με το νερό. Αυτό βοηθά στο να αφαιρέσεις σε βάθος τα πάντα και στην συνέχεια το πιο απαλό και ενυδατικό καθαριστικό να αφαιρέσει και από τους πόρους την περιττή βρωμιά.