Λούζεσαι, έρχεται η 2η, 3η μέρα (αν αντέχεις) και τα μαλλιά δεν είναι στην καλύτερη κατάσταση. Το αγαπημένο σου για να τα επαναφέρεις, είναι το dry shampoo. Στην πραγματικότητα, το dry shampoo, βοηθάει να διατηρήσεις τα μαλλιά σου σε μια καλή κατάσταση, να μην φαίνονται λαδωμένα μέχρι να ξαναλουστείς. Επιπλέον, τα βοηθά να αποκτήσουν και λίγο όγκο στις άκρες. Είναι τόσο καλό για τα μαλλιά σου, άραγε;

Μήπως το Dry Shampoo δεν είναι τόσο καλό;

Υπάρχει ανησυχία από ειδικούς, γιατί στο εξωτερικό υπάρχει πρόσφατη ανάκληση ορισμένων προϊόντων. Αυτό άρχισε να ανησυχεί κάποιους επιστήμονες. Ωστόσο, αυτό που πρέπει να γνωρίζεις, είναι ότι υπάρχουν πολλές μορφές τέτοιων σαμπουάν. Αυτό που είναι πιο επιβλαβές, είναι το αεροζόλ.

Δεν σημαίνει ότι όλα είναι κακά, όμως. Οι ειδικοί λένε ότι το κύριο συστατικό που πρέπει να προσέχουμε στα προϊόντα, είναι αυτό. Τα ξηρά σαμπουάν με αεροζόλ, υπάρχει περίπτωση να περιέχουν το καρκινογόνο βενζόλιο. Τα προϊόντα που βρέθηκε να έχουν μεγάλη περιεκτικότητα, ανακλήθηκαν. Μέχρι να διορθωθεί αυτό και να καταφέρουν να λύσουν αυτά τα προβλήματα οι εταιρείες, οι επιστήμονες μας συστήνουν να διαβάζουμε καλά τα συστατικά και να το αποφεύγουμε. Έτσι κι αλλιώς, όμως, η υπερβολική χρήση οποιουδήποτε dry shampoo, όσο καλό κι αν είναι, δεν συνίσταται. Αυτό, γιατί η συσσώρευση, μπορεί να προκαλέσει ερεθισμό στο τριχωτό της κεφαλής, ή και να φράξει τους θύλακες της τρίχας.