Τις τελευταίες μέρες που όλοι μας #menoume_spiti λίγες τα πράγματα που μπορούμε να κάνουμε προκειμένου να γεμίσουμε τη μέρα μας, είναι λίγο πολύ περιορισμένα. Λίγη γυμναστική (ωχ, ποιος σηκώνεται…), καμιά ταινία (έχει πάρει φωτιά το Netflix), λίγη μουσική (λίγο χαλάρωμα για να αποβάλλουμε την ένταση λόγω της κατάστασης επιβάλλεται) και φυσικά… φαγητό! Ας μη γελιόμαστε παιδιά, λόγω καραντίνας, τα ψυγεία και οι φούρνοι έχουν… πάρει φωτιά! Γι αυτό και εμείς, βρήκαμε και σας παρουσιάζουμε μία συνταγή που τελευταία “παίζει” στο διαδίκτυο αρκετά, μιας και εκτός από πανεύκολη είναι και πολύ υγιεινή!

Σηκώστε λοιπόν μανίκια και πάμε να φτιάξουμε μαζί… Banana Bread!

Υλικά:

300γρ βρώμη

1 κ.γ. baking powder

3 ώριμες μπανάνες

1 αυγό

1 κ.σ. φυστικοβούτυρο

100ml γάλα αμυγδάλου

1 κ.σ. μέλι

1 βανίλια

Εκτέλεση:

Η συνταγή χωρίζεται σε 3 πανεύκολα στάδια.

Αρχικά βάζουμε τη βρώμη, τη βανίλια και το baking powder σε ένα blender και τα “πολτοποιούμε” μέχρι να ομογενοποιηθούν.

Σε ένα άλλο μπολ προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και τα ομογενοποιούμε με ένα πιρούνι.

Έπειτα ενώνουμε και ανακατεύουμε τα δύο αυτά μείγματα. Τα βάζουμε σε σκεύος και ψήνουμε σε προθερμανσμένο φούρνο για 40′ στους 180 βαθμούς.

Σερβίρουμε αν θέλουμε με κομμάτια κουβερτούρας (αν θέλουμε μπορούμε να την βάλουμε και απευθείας μέσα στο μείγμα).

Καλή απόλαυση!

Και επειδή ξέρουμε ότι κάποιοι από εσάς είστε αρχάριοι στην κουζίνα (και εγώ σε αυτούς ανήκω!), πάμε να δούμε, πότε ξέρουμε 100% ότι το banana bread μας είναι έτοιμο;

1. Όταν ξεκολλάνε οι άκρες: Το banana bread είναι συνήθως έτοιμο όταν οι άκρες του αρχίζουν να αποκολλούνται από το ταψί. Οι εξωτερικές γωνίες θα μοιάζουν στεγνές και θα μπορείτε να διακρίνετε ένα κενό ανάμεσα στο banana bread και το ταψί σας.

2. Όταν το banana bread σας φαίνεται μαλακό: Το κέντρο του θα πρέπει να είναι μαλακό αν πιέσετε λίγο με το δάχτυλό σας. Μάλιστα πολλοί σεφ λένε ότι είναι έτοιμο όταν είναι τόσο απαλό ώστε μπορείτε να κοιμηθείτε πάνω του!

3. Όταν το tester σας βγαίνει καθαρό: Από τις πιο παλιές δοκιμές για να καταλάβει κανείς αν το banana bread είναι έτοιμο, είναι το tester ή κοινώς το μαχαίρι που θα μπει μέσα για να δείτε αν είναι ψημένο.

4. Πάρτε την εσωτερική θερμοκρασία: Για να μην έχετε καμία αμφιβολία, τότε σας μένει να πάρετε τη θερμοκρασία του banana bread σας.