Πάμε παρέα να κάνουμε μία πεντανόστιμη συνταγή με το «μπαγιάτικο» τσουρέκι, που θα λατρέψουν οι αγαπημένοι σας!

Αυγόφετες με τσουρέκι, κρέμα βανίλιας και μούρα

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΥΓΟΦΕΤΕΣ

8 φέτες τσουρέκι κομμένο σε χοντρές φέτες

1 αυγό

2 κρόκους αυγών

150 γρ γάλα

150 γρ κρέμα γάλακτος

1 πρέζα αλάτι

βούτυρο για το τηγάνισμα

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΒΑΝΙΛΙΑΣ

500γρ γάλα πλήρες

4 κ.σ. κρυσταλλική ζάχαρη

1/2 κ.σ. corn flour

2-3 κ.σ. εκχύλισμα βανίλιας (ανάλογα με την ένταση της βανίλιας)

2 κρόκους αυγών

2 κ.σ. βούτυρο

1 πρέζα αλάτι

μούρα ή φρούτα της επιλογής μας

λίγη κανέλα και λίγη ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα στο τέλος

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΒΑΝΙΛΙΑΣ

Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε το γάλα σε μέτρια φωτιά, χωρίς να βράσει.

Σε μια μπασίνα, χτυπάμε τους κρόκους με την ζάχαρη και το αλάτι. Προσθέτουμε σε αυτά το corn flour και το εκχύλισμα βανίλιας και τα ομογενοποιούμε.

Στην συνέχεια, ρίχνουμε σιγά σιγά το γάλα στο μείγμα με τα αυγά και ανακατεύουμε.

Αφού ρίξουμε περίπου το μισό γάλα στην μπασίνα και ανακατέψουμε, ρίχνουμε ξανά όλο το μείγμα με τα αυγά πίσω στο κατσαρολάκι με το υπόλοιπο γάλα.

Βάζουμε το κατσαρολάκι στην φωτιά, σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά και ανακατεύουμε μέχρι να αρχίσει να πήζει.

Αφού αποσύρουμε από την φωτιά,ρίχνουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να ενσωματωθεί στην κρέμα.

Συνεχίζουμε το ανακάτεμα σταδιακά μέχρι η κρέμα βανίλιας να κρυώσει και για να μην πιάσει πέτσα στην επιφάνεια.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΥΓΟΦΕΤΕΣ ΜΕ ΤΣΟΥΡΕΚΙ

Σε ένα αντικολλητικό ζεσταίνουμε βούτυρο σε μέτρια φωτιά.

Σε μια μπασίνα χτυπάμε τα αυγά και ενσωματώνουμε σε αυτά το γάλα, την κρέμα γάλακτος και το αλάτι.

Σε αυτό το μείγμα, βουτάμε τις φέτες από το τσουρέκι και τις αφήνουμε να μουλιάσουν μέσα σε αυτό ελαφρώς.

Βάζουμε τις μουλιασμένες φέτες στο ζεστό τηγάνι και τις ψήνουμε και από τις δυο πλευρές μέχρι να πάρουν ωραίο χρυσαφένιο χρώμα.

Σερβίρουμε τις αυγόφετες σε βαθύ πιάτο, ρίχνουμε την κρέμα βανίλιας, βάζουμε τα μούρα ή άλλα φρούτα της αρεσκείας μας και πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και λίγη κανέλα.