Όλα όσα θα πρέπει να γνωρίζετε γι’αυτό τον σπουδαίο χώρο που αξίζει να επισκεφτείτε μαζί με τα παιδιά σας!

H Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος που βρίσκεται στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος είναι ένα σπουδαίος χώρος που αξίζει να επισκεφθούμε παρέα με τα παιδιά μας. Στους χώρους της βρίσκονται περισσότερα από 1 εκατομμύριο βιβλία, περιοδικά και ένα πλήθος σπάνιων χειρόγραφων κωδίκων από τον 9ο ως τον 19ο αιώνα, που αποτελούν την παρακαταθήκη της ελληνικής γραμματείας.

Για πρώτη φορά, η Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος δημιουργεί ένα Δανειστικό Τμήμα το οποίο προσφέρει μια ειδική συλλογή για βρέφη και επιλεγμένο υλικό για παιδιά. Ο χώρος και οι υπηρεσίες της Παιδικής Βιβλιοθήκης είναι προσαρμοσμένες στις ανάγκες και τα ενδιαφέροντα των παιδιών.

Τι πρέπει να ξέρετε για τους κανόνες λειτουργίας της παιδικής δανειστικής βιβλιοθήκης:

Η χρήση των χώρων της Παιδικής Βιβλιοθήκης επιτρέπεται αποκλειστικά σε Εγγεγραμμένους Αναγνώστες.

Τα παιδιά και οι συνοδοί τους πρέπει να τηρούν την ησυχία, να μην φωνάζουν και να μην ενοχλούν τους άλλους Αναγνώστες. Ο χώρος δεν ενδείκνυται για τρέξιμο και παιχνίδι, πέρα από τις προσφερόμενες δραστηριότητες.

Δεν επιτρέπεται η κατανάλωση φαγητού και ποτού στους χώρους της Παιδικής Βιβλιοθήκης. Φαγητό και ποτό επιτρέπεται στο φουαγέ και μόνο για παιδιά μέχρι 6 ετών. Για τα βρέφη διατίθεται ειδικό δωμάτιο θηλασμού και χώρος αλλαγής για πάνες.

Απαγορεύεται η είσοδος με παπούτσια στο χώρο του πράσινου δαπέδου. Τα παπούτσια των παιδιών τοποθετούνται σε ειδικό χώρο φύλαξης στην Παιδική Βιβλιοθήκη. Στον χώρο αυτό διατίθενται και κρεμάστρες για ρουχισμό.

Τα παιδιά μπορούν να δανείζονται υλικό την Ταυτότητα Αναγνώστη του γονέα/κηδεμόνα.

Πως γίνεται η εγγραφή των αναγνωστών για να αποκτήσουν την κάρτα δανεισμού:

Η εγγραφή των αναγνωστών για την απόκτηση της κάρτας δανεισμού γίνεται δωρεάν είτε στην Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος είτε ηλεκτρονικά.

Πόσες μέρες μπορώ να δανειστώ ένα βιβλίο;

Η διάρκεια δανεισμού των βιβλίων είναι 14 ημέρες. Η περίοδος δανεισμού μπορεί να ανανεωθεί μια φορά ακόμη για 7 επιπλέον ημέρες, με την προϋπόθεση ότι δεν έχει γίνει κράτηση του δανεισμένου βιβλίου από άλλον Αναγνώστη/και ότι η ανανέωση ζητήθηκε πριν παρέλθει η ημερομηνία επιστροφής.

Ωράριο Λειτουργίας:

Το Δανειστικό Τμήμα λειτουργεί στο Iσόγειο και τον 2o επίπεδο του κτηρίου της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος και το ωράριο λειτουργίας του Δανειστικού Τμήματος της ΕΒΕ έχει ως εξής:

 

Δευτέρα έως Παρασκευή: 9:00 – 17:00

Σαββατοκύριακα και Επίσημες αργίες: Κλειστά