Και αν όλα πιστεύουμε πως τα κάνουμε σωστά για να τα… εκατοστήσουμε, πάντα μας ξεφεύγουν κάποια λαθάκια. Ας δούμε ποια είναι αυτά ώστε να μην τα επαναλάβουμε…

Φαγωμένα νύχια: Μια άκρως ανθυγιεινή συνήθεια, που μπορεί να επιτρέψει σε μικρόβια, όπως ο στρεπτόκοκκος και ο σταφυλόκοκκος, που προκαλούν λοιμώξεις, να εισβάλλουν στον οργανισμό. Ακόμα μεγαλύτερη πιθανότητα να συμβεί αυτό, σε περίπτωση που έχουμε παρανυχίδες.

Αποφυγή χρήσης οδοντικού νήματος: Το οδοντικό νήμα αποτρέπει την εμφάνιση περιοδοντίτιδας και άλλων παθήσεων των ούλων, που συνδέονται με σοβαρές λοιμώξεις. Η χρήση του νήματος μπορεί να μας προσθέσει 6 χρόνια ζωής!

Πλύσιμο χεριών: Είναι μια καθημερινή συνήθεια που μπορεί να μας γλιτώσει από πολλές ιώσεις που είναι πιθανό να κολλήσουμε σε μια σεζόν. Αρκεί βέβαια να το κάνουμε με το σωστό τρόπο. Το απλό και βιαστικό πλύσιμο δεν προστατεύει  καθόλου. Θα πρέπει να πλένουμε σχολαστικά τα χέρια μας, φροντίζοντας να καθαρίζουμε όλη την επιφάνεια και τα σημεία ανάμεσα στα δάκτυλα και κάτω από τα νύχια.

Αλάτι: Το πολύ αλάτι είναι ένας από τους παράγοντες που ευθύνονται για το 1/10 των θανάτων που σχετίζονται με τη διατροφή, καθώς μπορεί να προκαλέσει μη αναστρέψιμες βλάβες στην καρδιά και τους νεφρούς.

Νυχτερινή επίσκεψη στο ψυγείο: Πολλοί άνθρωποι έχουν την κακιά συνήθεια να επισκέπτονται κατά τη διάρκεια της νύχτας το ψυγείο, αδυνατώντας να αντισταθούν στο περιεχόμενό του. Σύμφωνα με μελέτες, η συνήθεια αυτή μπορεί να οδηγήσει σε αυξημένο κίνδυνο καρδιαγγειακού επεισοδίου. Για τη διατήρηση του σωματικού μας βάρους και την αποτροπή καρδιαγγειακών παθήσεων, θα πρέπει το βραδινό γεύμα να είναι ελαφρύ και καταναλώνεται 2 – 3 ώρες πριν την κατάκλιση.

Φαγητό μπροστά στην οθόνη: Είναι αλήθεια ότι η συνήθεια να τρώμε το φαγητό μας μπροστά στην οθόνη της τηλεόρασης ή του υπολογιστή, παρακολουθώντας την αγαπημένη μας σειρά ή εκπομπή, έχει σαν αποτέλεσμα την κούραση, την κακή ποιότητα ύπνου και την υπερένταση. Οι ειδικοί επισημαίνουν ότι η έλλειψη ύπνου μπορεί να είναι τόσο επικίνδυνη, όσο και η οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ.