Ως γυναίκες επιθυμούμε και “παλεύουμε” για ένα αψεγάδιαστο δέρμα χωρίς ίχνη από σημάδια κοκκινίλες ή μαύρα στίγματα. Τι κάνουμε όμως όταν εμφανιστούν τα μαύρα στίγματα;
Κυρίως τα συναντάμε στην περιοχή της μύτης, και όσο και αν μπαίνουμε στον πειρασμό να τα πειράξουμε με τα χέρια μας, το μόνο σίγουρο είναι πως θα τα κάνουμε χειρότερα!
Ας δούμε κάποιους φυσικούς τρόπους για την αντιμετώπιση τους…

Αφαιρέστε τα με ντομάτα
Η ντομάτα είναι το πιο συνηθισμένο συστατικό που θα βρείτε στην κουζίνα σας. Είναι γεμάτη  με ευεργετικές ιδιότητες για το δέρμα. Μπορεί επίσης να σας βοηθήσει να αφαιρέσετε τα μαύρα στίγματα! Πάρτε πολτό ντομάτας και εφαρμόστε στο δέρμα σας πριν πάτε για ύπνο. Το πρωί, πλύντε το πρόσωπό σας πολύ καλά.

Αφαιρέστε τα με μαγειρική σόδα
Η μαγειρική σόδα αποτελεί ένα άλλο συστατικό της κουζίνας που λειτουργεί καλά για το δέρμα. Για να αφαιρέσετε τα στίγματα, το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να πάρετε μια κουταλιά της σούπας μαγειρική σόδα και δύο κουταλιές της σούπας νερό. Ανακατέψτε τα καλά για να φτιάξετε μια πάστα. Εφαρμόστε αυτό το μείγμα στην περιοχή που επηρεάζεται και κρατήστε το για τουλάχιστον 15 λεπτά. Αργότερα πλύντε καλά με χλιαρό νερό.

Αφαιρέστε τα με ασπράδι αυγού


Το ασπράδι αυγού είναι ένα δημοφιλές  «φάρμακο» για να αφαιρέσετε τα στίγματα. Πάρτε ένα ασπράδι αυγού και ένα κουταλάκι του γλυκού μέλι. Ανακατέψτε τα καλά και εφαρμόστε αυτό το μείγμα στην περιοχή. Αφήστε το μείγμα να στεγνώσει εντελώς. Αργότερα πλύντε καλά με νερό. Μπορείτε να κάνετε αυτή τη θεραπεία μία ή δύο φορές την εβδομάδα.

Αφαιρέστε τα μαύρα στίγματα με πράσινο τσάι


Τα οφέλη από το πράσινο τσάι είναι γνωστά. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το πράσινο τσάι για να αφαιρέσετε τα στίγματα. Αυτό θα σας βοηθήσει να αφαιρέσετε τις ακαθαρσίες και να καθαρίσετε καλά το δέρμα σας. Χτυπήστε στο μπλέντερ μερικά ξηρά φύλλα πράσινου τσαγιού και προσθέστε λίγο νερό. Φτιάξτε μια παχιά πάστα. Εφαρμόστε για περίπου 15-20 λεπτά. Αργότερα πλύντε καλά με χλιαρό νερό.

Αφαιρέστε τα με λάδι καρύδας


Το έλαιο καρύδας βοηθά στην αφαίρεση των συσσωρευμένων νεκρών κυττάρων του δέρματος και των ακαθαρσιών από το δέρμα. Πάρτε λίγο λάδι καρύδας και κάντε καλό μασάζ στο δέρμα (αν είναι σε στερεή μορφή λιώστε το πρώτα σε μπεν- μαρί). Αφήστε το για λίγο, ώστε το δέρμα να απορροφήσει σωστά την υγρασία. Μπορείτε να δοκιμάσετε αυτή τη θεραπεία κάθε μέρα πριν κοιμηθείτε.