Προχωράμε δυναμικά για τον Ιούνη και δεν μπορεί από την σκέψη μας να βγει ένα bronze ηλιοκαμένο δέρμα που τόσο μας αρέσει! Αν και πάντα υπάρχει η λύση του solarium, βρήκαμε και έναν ακόμη απόλυτα υγιή τρόπο μαυρίσματος που στηρίζεται σ’ένα site το οποίο είναι διαθέσιμο για όλους!

Ίσως το site αυτό γίνει ο καλύτερος σας φίλος για το φετινό καλοκαίρι! Tο Sunbathing Calculator δημιουργήθηκε από την Dr Małgorzata Koperska για να μας δώσει ακριβείς απαντήσεις για το πόσο χρόνο μπορεί κάποιος να κάθεται στον ήλιο με βάση το σώμα του και τις συνθήκες που επικρατούν στην περιοχή.
Η εφαρμογή έχει δύο ειδών λειτουργίες, τη βασική και την προχωρημένη. Στη βασική λειτουργία οι χρήστες μπορούν να εισάγουν την ένταση του ηλίου, το υψόμετρο, την παρουσία χιονιού ή νερού αν βρίσκονται δηλαδή σε βουνό ή θάλασσα, τον τύπο του δέρματος τους, καθώς και το SPF του αντηλιακού που χρησιμοποιούν.
Αφού ο μετρητής υπολογίσει τα δεδομένα, εμφανίζει τον χρόνο που μπορούμε να περάσουμε με ασφάλεια κάτω από τον ήλιο.
Στην προχωρημένη λειτουργία, συμπεριλαμβάνονται όλες οι προηγούμενες λειτουργίες και προστίθεται ο δείκτης UV της τοποθεσίας των χρηστών.
Έτσι, μπορεί κάποιος να δει πόση ώρα μπορεί να κάτσει στον ήλιο, ώστε να μαυρίσει, αλλά χωρίς αυτό είναι βλαβερό για το σώμα του και για την υγεία του.
Πάντως, σε κάθε περίπτωση η γιατρός προειδοποιεί πως σε χώρες με έντονη ηλιοφάνεια, όπως η Ελλάδα, το κατώτατο SPF που θα πρέπει να χρησιμοποιούμε είναι 30.
Μήπως ήρθε η ώρα να το δοκιμάσετε και εσείς;