Ζούμε στην εποχή της βιασύνης, της έντασης και της πολυπραγμοσύνης. Καλώς ή κακώς, οι περισσότεροι από εμάς, ζούμε υπό συνεχή πίεση, σωματική αλλά και ψυχολογική, με αποτέλεσμα το ίδιο μας το σώμα να μην αντέχει και να ξεσπά. Εδώ κάπου έρχεται ο αθλητισμός και όλα αυτά τα οφέλη που έχει για την ψυχή, το μυαλό αλλά και το σώμα μας! Το Jaguarκαι η εκπαιδευμένη ομάδα που το απαρτίζει, με «οδηγό» τον Grandmaster Τaekwondo 8 Dan, Γιάννη Γκόβα, αναλύει σε βασικά σημεία, τους λόγους που πρέπει να εντάξουμε την άθληση στη ζωή μας!

  • Ο αθλητισμός διδάσκει σημαντικά μαθήματα ζωής για το σεβασμό, την ηγετικότητα και τη συνεργασία, ενώ προωθεί την ισότητα και γεφυρώνει τις διαφορές μεταξύ των ανθρώπων.
  • Συμβάλλει στην καλύτερη ποιότητα ζωής, ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα, προλαμβάνει την παχυσαρκία, τα καρδιαγγειακά νοσήματα, καταπολεμά το άγχος και την κατάθλιψη στην ενήλικη ζωή.
  • Εμπνέει υγιή πρότυπα συμπεριφοράς. Πρότυπα που αγαπούν και σέβονται την προσωπικότητά τους και το σώμα τους χωρίς υπερβολές. Αυτού του είδους τα πρότυπα μας απομακρύνουν από καταχρήσεις που μαστίζουν την κοινωνία μας, όπως η κατανάλωση αλκοόλ και καπνού καθώς και άλλων ουσιών, καθώς και από την υπερβολική και άσκοπη χρήση του ηλεκτρονικού υπολογιστή και του Internet.

Θετική επίδραση στα παιδιά

  • Η άθληση σήμερα είναι ουσιαστικά το παιχνίδι μιας εποχής όπου οι αλάνες έχουν εξαφανιστεί και δεν υπάρχει πια χρόνος, ευκαιρία ή και ασφάλεια για ελεύθερο παιχνίδι στις γειτονιές. Γι’ αυτό δεν πρέπει κανείς μας να ξεχνά ότι ο βασικός στόχος της άθλησης χρειάζεται να είναι πρωτίστως μια ευχάριστη δραστηριότητα και μια πολύτιμη εμπειρία για το παιδί.
  • Επιδρά θετικά στην προσωπικότητα του παιδιού, αφού του διδάσκει την αυτοπειθαρχία, την ομαδικότητα, τον θεμιτό ανταγωνισμό και αλτρουισμό, του ενισχύει το αίσθημα της άμιλλας και της συνεργασίας. Βοηθά το παιδί να αντιμετωπίζει με τον ίδιο τρόπο την ήττα και τη νίκη, να αναγνωρίσει το προσωπικό του λάθος, να δημιουργήσει θετική εικόνα εαυτού.
  • Δίνεται η ευκαιρία στο παιδί να εκτονώσει την ενεργητικότητά του από το επιβαρημένο σχολικό πρόγραμμα. Οι ώρες της άθλησης αποτελούν στιγμές χαλάρωσης, χαράς και διασκέδασης για το παιδί.

Δεμερτζή 62 & Ηπείρου 2Α, Κερατσίνι. Τ: 2104321191

fb: Taekwondo Jaguar

instagram: jaguar.taekwondo