Για πρώτη φορά στην Ελλάδα, εικονική πραγματικότητα, βιωματικά εκθέματα και προσομοιωτές σεισμού, διαδραστικές εφαρμογές και εκπαιδευτικά βίντεο.

Το Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας και η ΑΧΑ δημιουργούν μια μοναδική ψηφιακή έκθεση για τον σεισμό, που πραγματοποιείται για πρώτη φορά στην Ελλάδα. Σκοπός της; Να «ταράξει» τους μικρούς μας φίλους, αλλά και τις οικογένειές τους, εξοικειώνοντας τους, παράλληλα, με το φυσικό αυτό φαινόμενο.
H έννοια του σεισμού παρουσιάζεται με τόσο διασκεδαστικό και συναρπαστικό τρόπο, με αποτέλεσμα, ο επισκέπτης φεύγοντας, εκτός από ενθουσιασμένος, να είναι και πλήρως ενημερωμένος και κατάλληλα προετοιμασμένος για το τι πρέπει να κάνει για να προστατευτεί σε ανάλογη περίπτωση.


Μέσω της δονητικής τράπεζας και της VR καρέκλας που περιλαμβάνει η έκθεση, οι επισκέπτες μπορούν να «νιώσουν» και να κατανοήσουν το φαινόμενο αυτό με τον πιο διασκεδαστικό, αλλά και επιστημονικό τρόπο. Παράλληλα, ρεαλιστικά μοντέλα υδρογείων επεξηγούν λεπτομερώς το γεωλογικό φαινόμενο. Επιπλέον τα εκπαιδευτικά βίντεο παρουσιάζουν τους μεγάλους σεισμούς που συντάραξαν τη σύγχρονη, άκρως σεισμογενή, Ελλάδα, δίνοντας χρήσιμες πληροφορίες.

Η ψηφιακή έκθεση «Σεισμός στο Μουσείο» αποτελεί συνένωση των δυνάμεων της ΑΧΑ Ασφαλιστικής, του Μουσείου Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας και του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και εξάπτει τη φαντασία και το μυαλό του επισκέπτη μέσα από την εκπαίδευση και την τεχνολογία.

Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας, Λεβίδου 13 και Όθωνος 100, Κηφισιά, τηλ. 2108015870

Διάρκεια Έκθεσης:Από Μάιο του 2018 έως Ιούνιο του 2019

Είσοδος:

Σαββατοκύριακα: Δύο ευρώ (2€) πλέον του εισιτηρίου εισόδου (δηλαδή, ενήλικες 6 + 2=8€, παιδιά 4 + 2=6€), Οικογενειακό εισιτήριο για 2 ενήλικες και 2 παιδιά : 25 ευρώ (περιλαμβάνεται το εισιτήριο εισόδου στο Μουσείο και η επίσκεψη στην Έκθεση) | Καθημερινές (εκτός Δευτέρας): Η επίσκεψη στην έκθεση περιλαμβάνεται στο εισιτήριο εισόδου στο Μουσείο (ενήλικες 6€, παιδιά 4€)