Τίνα Κοντάκου
Ιδιοκτήτρια Eden Flowers/
Υποψήφια Δημοτικός Σύμβουλος με το συνδυασμό «Πειραιάς Πόλη Πρότυπο»

Ζείτε και δραστηριοποιήστε στον Πειραιά. Τι κάνει αυτή την πόλη να ξεχωρίζει στα μάτια σας;
Δεν υπάρχει δρόμος ή συνοικία του Πειραιά που να μη τη γνωρίζω, που να μη την έχω περπατήσει και που να μη με γεμίζει αναμνήσεις! Από το Χατζηκυριάκειο μέχρι τη Παλαιά Κοκκινιά και από το Ν. Φάληρο μέχρι τα Μανιάτκα και τα Ταμπούρια! Μεγάλωσα, ζω και δραστηριοποιούμαι στον Πειραιά, ξυπνάω με την αύρα της θάλασσας, κατανοώ τις ιδιαιτερότητες της προσωπικότητας μας, παθιάζομαι με τον Ολυμπιακό μας! Λατρεύω τον Πειραιά. Είναι η προέκταση του Σπιτιού μου… Το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον μου!

Σε μια εποχή γενικότερης απροθυμίας για συμμετοχή στα «κοινά» τι σας ώθησε για ενασχόληση;
Η απροθυμία προέρχεται από την απογοήτευση. Την αίσθηση αυτή ότι τίποτα δε θα αλλάξει ποτέ! Ότι όλα γίνονται για το προσωπικό συμφέρον και έτσι πέφτουμε στην αδράνεια. Ο λόγος ενασχολήσής μου για πρώτη φορά με την τοπική αυτοδιοίκηση, μιας και στο παρελθόν είχα αρνηθεί προτάσεις, είναι ξεκάθαρα η υποψηφιότητα του Νίκου Βλαχάκου! Οι θέσεις και το όραμα του, είναι ταυτόσημες με τις δικές μου και το πάθος του για έναν καλύτερο Πειραιά, με εμπνέει και με ενεργοποιεί!

Πιστεύετε πως μπορούν οι επιχειρηματικές σας υποχρεώσεις να συνδυαστούν αρμονικά με τις πολιτικές;
Ναι απόλυτα! Είμαστε 20 χρόνια στο χώρο των λουλουδιών και των εκδηλώσεων και αυτό έχει ως αποτέλεσμα η επιχείρηση μου, ήδη να απαρτίζεται από συνεργάτες άξιους και καταρτισμένους! Από την άλλη, εγώ έχω μάθει να εξαντλώ κάθε εργασιακό λεπτό και αυτό θα συμβάλει στην ομαλή συνύπαρξη εάν χρειαστεί χωρίς η μια δραστηριότητα δεν θα επιβαρύνει την άλλη! Θεωρώ ότι επαγγελματίες ανήσυχοι και δραστήριοι μαθημένοι να δουλεύουν ακατάπαυστα μόνο να προσφέρουν έχουν στη τοπική αυτοδιοίκηση!

Γιατί με τον Νίκο Βλαχάκο;
Βαρέθηκα τις βαρύγδουπες δηλώσεις, τις υποσχέσεις και τους σωτήρες της πόλης μας! Κανένα αποτέλεσμα ποτέ! Γνωρίζω προσωπικά και οικογενειακά το Νίκο Βλαχάκο πολλά χρόνια και είμαι σε θέση να ξέρω ότι πρόκειται για έναν εξαιρετικό επιστήμονα που με ανιδιοτέλεια φροντίζει χιλιάδες ασθενείς! Που η επαγγελματική του πορεία έδειξε ότι μπορεί να διοικεί με επιτυχία και αποτέλεσμα! Ένας υπέροχος άνθρωπος που γεννήθηκε, ζει και κινείται ανάμεσα μας στη καθημερινότητα μας! Η αγάπη του για την πόλη του γεννά το όραμα για μια ΠΟΛΗ ΠΡΟΤΥΠΟ κάτι που μπορεί να πραγματοποιήσει με ισχυρά όπλα του… Την εργασιομανία του, την τελειομανία του, το πάθος, το θάρρος και την τόλμη του! Πιστεύω στο Νίκο Βλαχάκο!

Που εντοπίζετε τα κυριότερα προβλήματα του Πειραιά;
Από που να ξεκινήσω; Κακή οδοποιία, έντονο κυκλοφοριακό, επιπόλαιες μονοδρομήσεις, έλλειψη θέσεων στάθμευσης, ανύπαρκτες διαβάσεις πεζών, καμία ευκολία στους ανθρώπους με κινητικά προβλήματα, ελλιπέστατη καθαριότητα, ανύπαρκτοι δρόμοι περιπάτου, πάρκα εγκαταλελειμμένα έρμαια χρηστών και παραβατικών ανθρώπων, παιδικές χαρές επικίνδυνες, σχολεία βρώμικα, παραλίες και ακτές σκουπιδότοποι, το λιμάνι μας μια άχαρη είσοδος καθόλου θελκτικό για την παραμονή των επισκεπτών και ως επαγγελματία με ανησυχεί ιδιαίτερα η έντονη πτώση των τζίρων των καταστημάτων και η έλλειψη ιδεών και προτάσεων για την ενίσχυση του τοπικού εμπορίου!