Ένα από τα πιο επιτυχημένα μιούζικαλ στην ιστορία του Μπρόντγουεϊ, θα παρουσιαστεί στην Ελλάδα για πρώτη φορά στην αυθεντική του μορφή σε σκηνοθεσία Γιάννου Περλέγκα.

Ένα από τα πιο επιτυχημένα, χαριτωμένα, σημαντικά μιούζικαλ του Μπρόντγουεϊ πρόκειται να παρουσιαστεί σε μια μεγάλη παραγωγή στην Εναλλακτική Σκηνή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής τον Νοέμβριου του 2019.
Το μιούζικαλ θα σκηνοθετήσει ο Γιάννος Περλέγκας, τη μουσική θα την αναλάβει ο Στάθης Σούλης, ενώ τη μετάφραση θα υπογράψει ο Δημήτρης Δημόπουλος.

Λίγα λόγια για το έργο…
Ένα βροχερό απόγευμα έξω από το Κόβεντ Γκάρντεν μια ατημέλητη, λαϊκή και αμόρφωτη κοπέλα που δουλεύει σαν πλανόδια ανθοπώλιδα, η Ελάιζα Ντούλιτλ συναντά τον περίφημο καθηγητή φωνητικής Χένρι Χίγκινς και το φίλο του συνταγματάρχη Πίκερινγκ . Οι δύο άντρες συζητούν για τις διαφορές των κοινωνικών τάξεων και καταλήγουν να στοιχηματίσουν αν η Ελάιζα μπορεί να μεταμορφωθεί σε κυρία της υψηλής κοινωνίας, απλά διδάσκοντας της σωστά αγγλικά. Το πείραμα μπαίνει σε εφαρμογή, για να φέρει τους δύο ξένους γρήγορα κοντά. Η μεταξύ τους επιρροή αποδεικνύεται αμοιβαία και όχι μονόπλευρη, και οι δύο θα έρθουν σε επαφή με μια άγνωστη μέχρι τότε σε αυτούς πραγματικότητα, για να καταλήξουν ερωτευμένοι.