Τι είναι αυτό που ολοκληρώνει μια εμφάνιση; Μα, φυσικά τα παπούτσια! Δεδομένου ότι αποτελούν καθοριστικά κομμάτια μιας γκαρνταρόμπας, δε θα μπορούσαμε να τα επιλέγουμε τυχαία, αφού μπορούν να απογειώσουν ή να καταστρέψουν μια εμφάνιση! Χρήσιμες συμβουλές για να προβούμε στις πιο σωστές αγορές μοιράζεται μαζί μας η Μαίρη Λιόντου, ιδιοκτήτρια του Κοκορίκο Shoes. Βγάλτε χαρτί και σημειώστε!


Τι επιτάσσει η μόδα σε χρώματα και σχέδια για την άνοιξη- καλοκαίρι του 2019;
Η μόδα δεν είναι όπως την ξέραμε και πλέον μπορεί κάποιος να βρει ο,τιδήποτε ταιριάζει στο στυλ του. Σύμφωνα με τις προτιμήσεις των πελατών μας, οι γυναίκες προτιμούν επώνυμα flip-flops που ταιριάζουν στα περισσότερα ντυσίματα το καλοκαίρι και τα loafers που είναι μια εύκολη και διαχρονική λύση για ανδρικό ντύσιμο. Η ζήτηση είναι μεγάλη και φέρνουμε καινούρια σχέδια κάθε σεζόν.

Ο καιρός ανοίγει και μαζί με αυτόν, αφήνουμε πίσω τα κλειστά παπούτσια και περνάμε στα πλέον αγαπημένα μας, σανδαλάκια! Πόσο ασφαλή είναι όμως για τα παιδιά;
Στην καθημερινή μας βόλτα μπορούμε να φοράμε ό,τι θέλουμε στο παιδί. Για παιχνίδι όμως προτείνουμε εώς 4 ετών πάντα πέδιλα κλειστά στα δάχτυλα. Για τις μεγαλύτερες ηλικίες θα προτείναμε πιο σπορ και σταθερά σχέδια με διπλά αυτοκόλλητα στο κουντεπιέ, για αγόρια και κορίτσια. Για το 2019 στο Κοκορίκο Shoes όλα τα παιδικά πέδιλα βρίσκονται σε προσφορά μέχρι εξαντλήσεως των αποθεμάτων!

Δεν είναι λίγοι αυτοί που υποστηρίζουν ότι τα ανατομικά παπούτσια είναι απαραίτητα για το παιδί. Ποια η γνώμη σας;
Έχουμε συμβουλευτεί αρκετούς ειδικούς σε αυτό τον τομέα αλλά έχουμε και την δική μας πολυετή εμπειρία καθώς αυτό το θέμα απασχολεί πολλούς γονείς.
Η ανάπτυξη καμάρας στο πόδι είναι κατά συντριπτικό ποσοστό θέμα κληρονομικότητας. Το ανατομικό πέλμα βοηθάει στην καλύτερη στήριξη του ποδιού και το σταθερότερο βάδισμα στα πρώτα βήματα. Επίσης δεν είναι απαραίτητο να έχουν όλα τα παπούτσια του παιδιού ανατομικό πέλμα, μπορεί π.χ. να έχουν τα 2 από τα 3 χωρίς να υπάρξει καμμία διαφορά στην ανάπτυξη.

Τι απαντάτε σε όσους πιστεύουν ότι για να είναι κάτι ποιοτικό πρέπει απαραίτητα και να κοστίζει;
Ενώ γενικά ισχύει το γνωστό ρητό “ό,τι πληρώνεις, παίρνεις” στην πράξη πολλοί καταναλωτές, ειδικά εν καιρώ κρίσης, κυνηγούν τις προσφορές οπού μπορούν να βρουν ποιοτικά προϊόντα σε χαμηλές τιμές.
Γι’ αυτό τον λόγο στο Κοκορίκο Shoes διαθέτουμε προσφορές σε ποικιλία υποδημάτων στο φυσικό μας κατάστημα αλλά και στο eshop, 365 μέρες τον χρόνο!

Μονόχρωμα σταράκια ή χρωματιστά πάνινα για casual ντύσιμο την άνοιξη;
Οι μικρότερες ηλικίες πάντα προτιμούν το κλασικό μονόχρωμο σταράκι ενώ οι γυναίκες κυρίως 28+ μας ζητούν κάτι πιο ιδιαίτερο, όπως πουά, καρώ ή φλοράλ.
Τα καινούρια σχέδια με πιο ιδιαίτερο στυλ για κάθε σεζόν, συνήθως έρχονται τέλος απριλίου, ενώ μονόχρωμα διαθέτουμε όλο τον χρόνο!

Flip-flops ή παντόφλες για φέτος το καλοκαίρι;
Είναι καθαρά θέμα προτίμησης καθώς και οι δύο περιπτώσεις είναι από τις πιο διαδεδομένες και εύκολες λύσεις για καλοκαιρινό casual ντύσιμο.
Στο Κοκορίκο Shoes έχουμε μεγάλη ποικιλία, σε ανδρικά και γυναικεία σχέδια, από παντόφλες με φάσα και ακόμα μεγαλύτερη από flip-flops, αφού η ζήτηση είναι αυξημένη, ειδικά μετά το τέλος Μαϊου.