Νομίζεις ότι τα ξέρεις όλα για την αγαπημένη σου σειρά που προβάλεται μέσα από το Netflix;
Για να δούμε πόσα facts σου έχουν ξεφύγει…

#1 Γιατί το κόκκινο χρώμα πρωταγωνιστεί στη σειρά;
Το βλέπουμε παντού στη σειρά, στα μεγάφωνα, στο τηλέφωνο αλλά και στις φόρμες σήμα κατατεθέν.Ο λόγος; Ο Salvador Dali το αγαπούσε πολύ σαν χρώμα και το χρησιμοποιούσε συχνά σους πίνακες του. Έτσι, φορώντας τις μάσκες με το πρόσωπο του αποφάσισαν να δώσουν κόκκινο χρώμα και στις φόρμες σαν αφιέρωμα στον Ισπανό ζωγράφο!

#2 Πόσες season είχαν αποφασιστεί για την σειρά;
Η σειρά αρχικά παιζόταν στο ισπανικό κανάλι Antena3 και αποτελούταν από 15 επεισόδια. Το κάθε επεισόδιο είχε διάρκεια 70 λεπτά (πάνω από μία ώρα). Όταν όμως το Netflix αγόρασε την σειρά ήθελε να την προσαρμόσει στα μέτρα του κοινού του. Με αυτόν τον τρόπο δημιούργησε 2 σεζόν με 45 λεπτά διάρκεια το κάθε επεισόδιο.Και τώρα περιμένουμε την τρίτη…

#3 Λήστεψαν όντως το Νομισματοκοπείο;
Μπορεί να ήθελαν να το “ληστέψουν” στα ψέματα, παρολ’αυτά το ίδρυμα δεν τους το επέτρεψε. Η εξωτερική όψη του κτιρίου που βλέπεις σε κάποιες σκηνές, δεν ανήκει στο Νομισματοκοπείο, αλλά στο ΕΣΕ.
Ενώ τα γυρίσματα του εσωτερικού χώρου έγιναν σε άλλο χωρό, συγκεκριμένα σε στούντιο.Αν νομίζατε λοιπόν, ότι ξέρουμε πως είναι το Νομισματοκοπείο της Ισπανίας, κάνατε λάθος!Δεν ξέρουμε πως είναι ούτε εξωτερικά αλλά ούτε και εσωτερικά!

#4 Τυπώθηκαν τελικά αληθινά χρήματα;
Μάλλον το Νομισματοκοπείο φοβήθηκε ότι η ληστεία θα γινόταν στ’ αλήθεια και έβαλε σκοπό να χαλάσει τη δουλειά…
Για το λόγο αυτό δεν επέτρεψε να χρησιμοποιηθούν τα μηχανήματα του για λόγους ασφαλείας. Γι’αυτό τον λόγο λοιπόν, η παραγωγή ζήτησε βοήθεια από την ABC, μια Ισπανική εφημερίδα, η οποία τους δάνεισε τον χώρο και τα πιεστήρια της για τα γυρίσματα της σειράς. Έτσι τυπώθηκαν… papel που είχαν μορφή χρήματος. Συνολικά τυπώθηκαν 2.600 στοίβες χαρτονομισμάτων.

#5 Γιατί να πεθάνει μόνο ο Berlin;
Όλοι στεναχωρεθήκαμε όταν ο Βερολίνο μας “άφησε”. Αυτός ο σκληρός, κυνικός αλλά και κατά βάθος ρομαντικός τύπος μας κέρδισε όλους γεμιζοντας μας θυμό, όταν πέθανε. Το σενάριο αρχικά ήθελε όλους τους ληστές να αργοπεθαίνουν από μια ανίατη ασθένεια και όχι μόνο τον Berlin. Σκοπός ήταν, να αποτελέσει αυτό τον συνδετικό κρίκο που θα ενώσει όλους τους ληστές. Ευτυχώς γλυτώσαμε την στεναχώρια και μας έμεινε μόνο αυτή για τον Berlin!

#6 Professor και Berlin είναι τελικά αδέλφια;
Μια απορία που δεν έχει λυθεί ακόμη και γίνεται θέμα συζήτησης όποτε αναφέρουμε την σειρά. Η αλήθεια λοιπόν είναι πως το πρωτότυπο σενάριο δεν ήθελε τους χαρακτήρες να είναι αδέλφια. Παρολ’ αυτά στην πορεία, οι δυο ηθοποιοί ζήτησαν από την παραγωγή να προσαρμόσουν το σενάριο έτσι ώστε να υπάρχει τουλάχιστον μία υποψία ότι οι δύο τους έχουν συγγένεια. Κατά τη διάρκεια λοιπόν της προετοιμασίας των ρόλων, οι δύο ηθοποιοί δημιούργησαν μία δική τους ιστορία πίσω από τη σχέση Profesor-Berlin, με τον δεύτερο να είναι ο μεγαλύτερος αδερφός, όπου ο πατέρας του άφησε αυτόν και τη μητέρα του για να είναι μαζί με τη μητέρα του Profesor.