Είναι νέα, έξυπνη και επιτυχημένη σε αυτό που κάνει. Η Μαίρη Λιόντου, εμπνεύστρια του MommyJammi.gr, μέσα από μία χαλαρή κουβέντα μας μιλά για τη ζωή της, την οικογένειά της αλλά και για το πώς καταφέρνει εκτός από μαμά, να είναι και μία επιτυχημένη επιχειρηματίας! Απολαύστε τη…!

Συνέντευξη στη Λιάνα Μπουκουβάλα

Πες μας λίγα πράγματα για σένα, που γεννήθηκες και μεγάλωσες…

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Αθήνα με ρίζες από τα Γιάννενα και τη Λαμία. Παρόλο που δεν έζησα μεγάλα χρονικά διαστήματα στην επαρχία, στην πραγματικότητα τη λατρεύω…

Ποια ήταν η μεγαλύτερη αλλαγή που έφερε στη ζωή σου η μητρότητα;

Η μεγαλύτερη αλλαγή ήταν η δημιουργία μιας τεράστιας ευθύνης που αρχικά με τρόμαξε αλλά στην πορεία με γοήτευσε. Με ωρίμασε σαν άνθρωπο και μου έδωσε τον πραγματικό σκοπό της ζωής μου. Ένας σκοπός πλημμυρισμένος με αγάπη και τρυφερότητα σε ένα μαγικό και ταυτόχρονα απρόβλεπτο ταξίδι.

Πότε και για ποιον λόγο αποφάσισες να ασχοληθείς με το blogging;

Έχω σπουδάσει Οικονομικά στο Πάντειο πανεπιστήμιο. Έτσι, μετά από αρκετά χρόνια σε πολυεθνικές στον τομέα της οικονομικής ανάλυσης και όταν η κόρη μου ήταν περίπου 1,5 έτους, αποφάσισα να αλλάξω προσανατολισμό. Η πλούσια δημιουργική απασχόληση στο σπίτι με την κόρη μου ήταν ο λόγος για τον οποίο ξεκίνησα το blogging το 2015. Ανταλλαγή απόψεων με μαμάδες αλλά και ιδέες για δημιουργική απασχόληση στο σπίτι με το μωρό μας.

Υπάρχει μυστικό για ισορροπία μεταξύ οικογένειας και all time busy mama;

Το μυστικό είναι η κατανόηση και ο αλληλοσεβασμός ανάμεσα στο ζευγάρι. Ένας επιτυχημένος γάμος βασίζεται στην ελευθερία που δίνει ο ένας στον άλλο. Μια all time busy mama έχει ανάγκη από υποστήριξη και συμμάχους στο έργο της και πρώτος και καλύτερος είναι ο σύζυγος!

Τι συμβουλή θα έδινες στις μανούλες, ώστε να μπορούν «γεμίζουν» τις μπαταρίες τους μετά από κουραστικές μέρες;

Να καταγράφουν τις σκέψεις τους σε ένα κομμάτι χαρτί και να τονίζουν τα «θέλω» τους. Όταν η κούραση προέρχεται από μια γεμάτη και δημιουργική ημέρα τότε ένα ζεστό μπάνιο και ένας καλός ύπνος αρκούν για να γεμίσουν τις μπαταρίες! Μια κουραστική ημέρα συνήθως προέρχεται από τη κακή ψυχολογική διάθεση, άρα ένας επαναπροσδιορισμός πάντα κάνει τη διαφορά!

Ποια ήταν η πιο πρόσφατη στιγμή που φρίκαρες ως μαμά;

Ήταν πριν αρκετούς μήνες σε μια παιδική χαρά όπου για αρκετά λεπτά έχασα από το οπτικό μου πεδίο την κόρη μου. Υπήρχε αρκετός κόσμος και ο πανικός μου ήταν ασύλληπτος! Ευτυχώς δεν κράτησε για πολύ.

Έχεις κάνει γνωριμίες μέσα από τον υπέροχο κόσμο του blog που θα κρατήσεις στην ζωή σου;

Ναι φυσικά και νιώθω ευγνώμων για αυτό!

Η οικογένειά σου είναι δίπλα σου σε όλη την προσπάθειά σου, εννοώ καταλαβαίνει τους ρυθμούς της δουλειά σου;

Είναι δίπλα μου διαρκώς και η ευγνωμοσύνη μου είναι τεράστια. Η οικογένεια μου, το παιδί μου και ο σύζυγος μου όπως έχω πει ξανά είναι η πηγή της ενέργειάς και της δύναμής μου. Κατανόηση, σεβασμός και αλληλοϋποστήριξη. Αφού υπάρχουν αυτά δεν φοβάμαι απολύτως τίποτα!

Υπάρχει κάποιο μότο που να ακολουθείς στην ζωή σου;

Η ζωή θέλει κουβεντούλα με καφέ που είναι και το μότο του blog μου MommyJammi.gr. Με την συζήτηση και το αγαπημένο μας ρόφημα μπορούμε να διορθώσουμε καταστάσεις που θέλουμε να αλλάξουμε στη ζωή μας, να πάρουμε αποφάσεις, να λύσουμε προβλήματα και να ενδυναμώσουμε τις μεταξύ μας σχέσεις. Ίσως τελικά είναι και αυτό που λείπει από την σημερινή εποχή… Ζεστή, ειλικρινή, εποικοδομητική συζήτηση και επαφή!