Σωστός χείμαρρος στο λόγο, δεν μάσησε ποτέ τα λόγια της και πάντα ότι είχε να πει το έλεγε κατά πρόσωπο. Πανέξυπνη και πολύ ταλαντούχα, η Βάσια Τριφύλλη σε μία εκ βαθέων συζήτηση, μιλά για την θεατρική παράσταση «ΡΟΖ…ΤΑΦΤΑΣ» στο θέατρο Broadway, όπου και πρωταγωνιστεί, για την αγάπη της στην πολιτική, τον Πολιτισμό, την προσωπική της ζωή αλλά και αποκαλύπτει γιατί δεν την συναντάμε πλέον στην τηλεόραση…

Συνέντευξη στη Φωτεινή Δημητριάδου

Είστε μια έντονη προσωπικότητα στον χώρο του Θεάτρου, της Τέχνης αλλά και των Γραμμάτων. Αναφερθείτε λοιπόν, σε αυτήν την τριλογία που λέγεται Πολιτισμός.

Είμαι απελπισμένη! Ανήκω στους απελπισμένους! ‘Ήμουν και τέσσερα χρόνια Δημοτική Σύμβουλος στον Δήμο Αθηναίων με την παράταξη του Νικήτα Κακλαμάνη, στην οποία δεν ανήκω, γιατί είμαι Αριστερή, αλλά πλέον δεν κομματοποιούμαι… Όταν όμως τέθηκε θέμα στον Δήμο της Αθήνας, του τύπου, οι άνθρωποι που κοιμούνται έξω στα πεζοδρόμια, δεν είναι όλοι τοξικομανείς, είναι μεγάλοι άνθρωποι που δεν έχουν στέγη, και όταν πρότεινα να γίνει κάτι για αυτό το θέμα, βρήκα μπροστά μου πολύ μεγάλο τοίχος… Άρα για να πούμε ότι έχουμε Πολιτισμό στην πόλη μας, και να πούμε ότι περπατάμε σε μία Αθήνα που δεν πατάμε επάνω σε 70χρονους που κοιμούνται στην Σταδίου, απέχουμε πολύ από το να είμαστε πολιτισμένοι…!

Πρωταγωνιστείτε σε μία μοναδική παράσταση που η πρεμιέρα της έγινε 1 Μαρτίου. Πείτε μας δύο λόγια…

Κατ’ αρχήν θα ξεκινήσω αντίστροφα. Είμαι με μία παρέα που αγαπώ και εκτιμώ αφάνταστα! Πρέπει να ξέρεις ότι εκτός από το να υπάρχει μια σωστή συνεργασία, πρέπει να υπάρχει χημεία μεταξύ μας, γιατί έτσι γίνεται το πάντρεμα καλύτερα. Με την Λουκία Παπαδάκη, είναι η πρώτη φορά που συνεργάζομαι και είμαι πολύ χαρούμενη, γιατί γίναμε πολύ καλές φίλες από την πρώτη στιγμή. Είναι ένας σπουδαίος και εκπληκτικός άνθρωπος, αλλά και σπουδαία ηθοποιός. Όσον αφορά τώρα στο θεατρικό έργο, επειδή έχω εμπιστοσύνη τον Χάρη Βορκά, είπα αμέσως το “ναι’ χωρίς καν να ξέρω το σενάριο. Έτσι αρχίσαμε την Παρασκευή στις 1 Μαρτίου στο θέατρο «ΜΙΚΡΟ Broadway» στην σκηνή «ΜΑΝΟΥ ΚΑΤΡΑΚΗ»,με το «ΡΟΖ … ΤΑΦΤΑ»!

Ποια η άποψή σας για τον σημερινό κινηματογράφο, σε σχέση με την εποχή του παλιού;

Δεν κάνω τέτοιες συγκρίσεις! Ήτανε μια άλλη Αθήνα τότε, γιατί είμαι και αρχιτέκτων και είμαι άνθρωπος της γειτονιάς, που τότε υπήρχαν γειτονιές, ενώ σήμερα υπάρχουν απαίσιες πολυκατοικίες και μπορώ να πω, πώς γειτονιές δεν υπάρχουν. Φυσικά τότε υπήρχαν μεγάλοι και ανυπέρβλητοι ηθοποιοί και δεν μπορώ να κάνω συγκρίσεις! Όμως, πρέπει να ξέρετε ότι ετοιμάζεται μία νέα φουρνιά ηθοποιών, η οποία θα κάνει σπουδαία και μεγάλη δουλειά στο Ελληνικό Θέατρο και πιστεύω πώς οι Έλληνες ηθοποιοί με τις δεδομένες δυσκολίες πού αντιμετωπίζουν είναι σπουδαίοι και έξοχοι.

Έχετε καιρό να εμφανιστείτε στην τηλεόραση. Γιατί; Δεν σας ενδιαφέρει;

Με την τηλεόραση δεν έχω χρόνο να ασχοληθώ, αλλά παράλληλα με φοβούνται κιόλας, γιατί συμβαίνει να είμαι και πολύ έντονα πολιτικοποιημένη, με καθιερωμένες θέσεις και απόψεις. Βέβαια από ένα σημείο και μετά, ίσως το ότι έκανα τηλεθέαση 98% στο «ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΣΤΑ ΤΥΦΛΑ»  θορύβησε κάποιους και έτσι με κάποιον τρόπο… με απέσυραν!

Είστε ένα έντονα πολιτικοποιημένο άτομο με σταθερή Πολιτική πορεία και εμπειρία. Θα θέλατε να ασχοληθείτε ενεργά και πάλι με την Πολιτική;

Όχι. Με έχει κουράσει όλη αυτή η ιστορία, όπως φυσικά έχει κουράσει όλους. Θέλω να πω μας, αλλά εγώ σαν άτομο που είμαι ζωντανή και διαθέσιμη, εξακολουθώ να διαθέτω τον εαυτό μου για πειράματα! Θέλω να πω, πώς δεν φοβάμαι εύκολα και πώς είμαι μέσα σε όλα.

Ποια η άποψή σας για το θέμα «Μακεδονία»;

Η «Μακεδονία» είναι χώρος Ελληνικός από τον πατέρα του Μ. Αλεξάνδρου. Δηλαδή, η Ελλάδα τότε έφθανε έξω από την Σόφια!

Ποια η άποψή σας για τις επερχόμενες εκλογές;

Είμαι πολύ πικραμένη Αριστερή!

Εκτός από το θέατρο άλλες δραστηριότητες έχετε;

Προσπαθώ να είμαι αρωγός, όπως και όπου μπορώ!

Υπάρχει κάποιο πολυπόθητο όνειρο σας, που επιθυμείτε να πραγματοποιήσετε όσον αφορά στην καριέρα σας;

Δόξα τον θεό δεν έχω παράπονο σε ότι έχει να κάνει με το θέατρο. Σε προσωπικό επίπεδο, μου λείπει ίσως το παιδί που δεν έκανα τότε που έπρεπε. Το μόνο πού εύχομαι και θέλω να κάνω είναι να βρω μια απασχόληση και δραστηριότητα στον Βόλο, και συγκεκριμένα στις Μηλιές, για να μείνω, όπου έχει και υπέροχα ουζάκια και μεζέδες! Θέλω δε να πω, ότι η μεγαλύτερη επιθυμία μου είναι να πεθάνω στον ύπνο μου έτσι απλά και αθόρυβα, όπως απλά και αθόρυβα ήρθα στην ζωή!