Μία αμερικανική αεροπορική εταιρεία, η JetBlue μπήκε στον πειρασμό να απευθύνει μία σχεδόν σατανική πρόκληση στους φανατικούς της φωτογραφικής πλατφόρμας, υπό μορφή διαγωνισμού. Τι τους ζητάει; Να σβήσουν όλες τις φωτογραφίες τους από το Instagram και να αναρτήσουν μόνο μία και μοναδική, σε ειδικό template που θα βρουν στη επίσημη ιστοσελίδα της εταιρείας. Μετά απλώς πρέπει να περιμένουν, για να διαπιστώσουν, αν κέρδισαν. Ποιο το αντάλλαγμα; Δωρεάν πτήσεις για έναν ολόκληρο χρόνο και για όποιον προορισμό εξυπηρετεί η εταιρεία.

«Μην ανησυχείτε. Αν κερδίσετε, θα μπορείτε να ποστάρετε φωτογραφίες σας απ’ οπουδήποτε θα ταξιδέψετε μαζί μας», αναφέρει το πρώτο κιόλας βήμα, απ’ όσα οι τολμηροί χρήστες του Instagram αποφασίσουν να αποδεχθούν την πρόκληση και με τον τρόπο αυτό να δηλώνσουν συμμετοχή στον διαγωνισμό. Ο διαγωνισμός, όπως έχει γίνει γνωστό, θα λήξει στις 8 Μαρτίου και ήδη έχει προκαλέσει αίσθηση, τουλάχιστον γιατί κάποιος σκέφτηκε να βάλει τους σύγχρονους ανθρώπους να επιλέξουν ανάμεσα σε μία παραδοσιακή, υγιή απόλαυση -όπως είναι ταξίδια- και μια ένοχη (που έχει κατηγορηθεί για άπειρα ψυχολογικά προβλήματα), όπως είναι τα social media.

Παρ’ όλα αυτά, τα πρώτα σχόλια από sites που καταγράφουν τις τάσεις στα social media είναι ότι πρόκειται περισσότερο για ένα εξαιρετικά πρωτότυπο και τολμηρό μάρκετινγκ, παρά για μια ιδέα που θα καταφέρει να ξεκολλήσει τον κόσμο από τις οθόνες του κινητού του. Αν και ποτέ δεν μπορεί να ξέρει κανείς τι θα καταφέρει να μιλήσει στην ψυχή του follower και ποιο μήνυμα θα αποδειχθεί πιο δυνατό απ’ αυτό που διαβάζει στην οθόνη του.