Συνέντευξη στη Λιάνα Μπουκουβάλα

Διαθέτει ένα από τα ωραιότερα κορμιά της ελληνικής showbiz σε συνδυασμό με ένα πρόσωπο που δύσκολα μπορεί κανείς να ξεχάσει. Είναι ντόμπρα και τα λέει σταράτα. Αυτό που στο χωριό μου αποκαλούν «αντράκι». Δεν φοβάται να πει αυτό που πιστεύει, υψώνει φωνή όταν διαφωνεί με κάτι, ενώ μπορεί να γίνει σωστή «γατούλα» όλο γλύκα για αυτόν που αγαπά. Δεν είναι δήθεν, δεν μασάει από ποζαριές και σταριλίκια και δεν κάνει τίποτα αν πρώτα, δεν το λέει η ψυχή της!

Την Κατερίνα Στικούδη, θα την συναντήσεις στο δρόμο, με φόρμες να πίνει καφέ με τις φίλες της, στο μαγαζί της γειτονιάς σου να κάνει τα ψώνια της, δίπλα σου να οδηγεί αγανακτισμένη στην κίνηση, ακούγοντας μουσική στη διαπασών μέσα στο αυτοκίνητο.

Το όμορφο κορίτσι από την Θεσσαλονίκη, μπορεί να μάγεψε τους έλληνες με τα κάλλη της, ήρθε όμως για να μείνει αποδεικνύοντας ότι δεν είναι μόνο αυτό!  Μετρά ήδη 3 δίσκους, εμφανίσεις on stage που πολλοί θα ζήλευαν αλλά και δεκάδες επιτυχημένες συνεργασίες, στην τηλεόραση και στον κινηματογράφο δίπλα σε αξιόλογους καλλιτέχνες του ελληνικού στερεώματος αποδεικνύοντας σε αυτούς που της έδειξαν κατά καιρούς τα «νύχια» τους, ότι δεν μασάει και πως ότι έχει να πει, το λέει μέσα από τη δουλειά της!

Σε γνωρίσαμε μέσα από τον διαγωνισμό ομορφιάς του ΑΝΤ1 το 2005 όπου και στέφθηκες Μις Ελλάς. Τελικά όλοι αυτοί οι τίτλοι ανοίγουν «πόρτες» για την καριέρα μιας γυναίκας;

Ήταν ένα κάλο ξεκίνημα για μένα αυτός ο τίτλος το 2005, που όμως δεν προμήνυε στο απειροελάχιστο αυτό που ακολούθησε. Ειλικρινά στο λέω, αν μου έλεγε κάποιος τότε, ότι η μουσική θα γινόταν το πάθος μου και παράλληλα ότι θα είχα την ευκαιρία να κάνω τόσα δημιουργικά πράγματα δε θα το πίστευα…! Δυστυχώς αυτός ο θεσμός δεν υπάρχει πια. Μακάρι όμως, κάποια στιγμή να συνεχιστεί…

Ήσουν τυχερή μέσα από τις μέχρι συνεργασίες σου, κυρίως στα πρώτα σου βήματα ή έχεις δυσκολίες να θυμάσαι;

Διάλεξα τον δύσκολο δρόμο…! Αποφάσισα από πολύ νωρίς να κάνω αυτό που λέει η καρδιά μου και όχι αυτό που θέλουν οι άλλοι. Έκανα επιλογές που κάποιοι τις κατέκριναν  κατά καιρούς, όμως έχω μάθει να παλεύω και να διεκδικώ. Βάζω στόχους, κάνω όνειρα και από αυτό δεν γίνεται να με σταματήσει κανείς ποτέ.

Ποια ήταν η πιο σκληρή κριτική που έχεις δεχθεί και σε ενόχλησε και την οποία θυμάσαι ακόμα;

Έλα μωρέ…! Τον τελευταίο καιρό έχουν γίνει πολλά θετικά σχόλια και κριτικές και έτσι ξεχνάω τις αρνητικές…! χαχα

Θεωρείται γενικότερα ότι η ομορφιά στις γυναίκες είναι πάντα εφόδιο για να προχωρήσει κανείς. Σε εσένα λειτούργησε θετικά ή αρνητικά;

Η εξωτερική εμφάνιση φυσικά και παίζει σημαντικό ρόλο, για εμένα όμως πρώτα μετράει η ψυχή, μετά το ταλέντο και τέλος η εμφάνιση. Εξάλλου ας μην ξεχνάμε πως η ομορφιά είναι υποκειμενική σε ένα βαθμό και άρα ότι δεν υπάρχει άσχημος άνθρωπος αλλά απεριποίητος!

Γιατί πιστεύεις ότι ενοχοποιούμε τόσο πολύ τη sexy εικόνα μιας γυναίκας;

Δεν ξέρω πραγματικά γιατί… Είμαι άνθρωπος που θαυμάζει το ωραίο και μου αρέσει να το βλέπω. Ωστόσο, ζούμε σε μια ανδροκρατούμενη κοινωνία στην οποία οι γυναίκες δέχονται κριτική για όλα και την ίδια ώρα καλούνται να είναι καλές μητέρες, σύζυγοι, νοικοκυρές και συνάμα να είναι και επιτυχημένες στη δουλειά τους! Ας μην καταδικάζουμε λοιπόν, έναν άνθρωπο από την εικόνα του, πριν καν τον γνωρίσουμε!

Αν μπορούσες να γυρίσεις τον χρόνο πίσω στα πρώτα σου καλλιτεχνικά βήματα τι θα έκανες διαφορετικό;

Τίποτα απολύτως! Δεν είμαι άνθρωπος που μετανιώνει για αυτά που έχει κάνει, αφού κατά τη γνώμη μου αυτά είναι που με έκαναν αυτό που είμαι σήμερα!

Σε ποια από τις δουλειές ή συνεργασίες που είχες έως σήμερα πέρασες τόσο καλά που θα επέστρεφες σε εκείνη με χαρά;

Μου βάζεις δύσκολα…! Είναι τόσες πολλές και τόσο καλές όλες τους που πραγματικά δεν μπορώ να ξεχωρίσω κάποια…

Με ποιον/α καλλιτέχνη του παγκόσμιου μουσικού στερεώματος θα ήθελες να συνυπάρξεις στη σκηνή και γιατί;

Rihanna και Nicky minaz! Just love them ❤

Τι σε τρομάζει περισσότερο στη ζωή και τι σου δίνει χαρά;

Mε φοβίζει ο θάνατος… Mου δίνει χαρά η μουσική…

Τι ρόλο παίζει η φίλια στη ζωή σου; Έχεις περισσότερους φίλους εντός ή εκτός καλλιτεχνικού χώρου;

Λατρεύω τις φίλες μου και οι περισσότερες είναι εκτός του καλλιτεχνικού χώρου! Μου αρέσει πολύ να μαζευόμαστε όλες στο σπίτι μου και να μιλάμε, να βλέπουμε ταινίες, να παίζουμε κιθάρα… Νιώθω πραγματικά ευλογημένη που έχω ανθρώπους γύρω μου που νοιάζονται ειλικρινά και ανιδιοτελώς για μένα.

Η Κατερίνα σε τι διαφέρει από τη λαμπερή Στικούδη;

Μμμμ… Είναι αρκετά πιο αθλητική ως τύπος! χαχα

Δίνεις προτεραιότητα στη δουλειά σου. Αυτό σε κάνει να χάνεις στιγμές από την προσωπική σου ζωή;

Δεν είναι εύκολο αλλά προσπαθώ όσο μπορώ να διατηρώ μία ισορροπία….

Έχεις συμφιλιωθεί με τη δύσκολη κατάσταση που επικρατεί στη χώρα μας;

Έτσι κι έτσι… Προσπαθώ να μην με παίρνει από κάτω με τα όσα συμβαίνουν καθημερινά, ωστόσο δεν είναι εύκολο. Υπάρχει τόση αδικία και κακία εκεί  έξω, που δεν γίνεται να μην με θυμώνουν. Εύχομαι απλά κάποια στιγμή αυτή κατρακύλα να τελειώσει και να καλυτερεύσουν τα πράγματα για όλους…

Πες μου κάτι που συνήθιζες να κάνεις, αλλά δεν κάνεις πια λόγω κρίσης.

Κοίτα δουλεύω πάρα πολύ για να μπορώ να ζω, οπότε ποτέ μου δεν έκανα γενικότερα υπερβολές. Απλά, τώρα πλέον κάνω περισσότερους υπολογισμούς…

Νιώθεις επιτυχημένη; Πιστεύεις ότι έχεις καταφέρει επαγγελματικά όσα ονειρευόσουν;

Αρκετά από αυτά! Βασικά για να κυριολεκτώ πολύ περισσότερα από όσα πίστευα… Τα όνειρα όμως  δεν σταματάμε πότε!

Προσωπικά έχεις φτάσει στην απόλυτη ευτυχία; Πιστεύεις ότι αυτό μπορεί να υπάρξει ή είναι κάτι ουτοπικό;

Θα δείξει ο χρόνος…

Η οικογένεια είναι κάτι που σε ενδιαφέρει μέσα στο άμεσο μέλλον;

Όχι καθόλου. Προς το παρόν δεν είναι κάτι που με ενδιαφέρει.