Προφανώς και τη γνωρίζεις από τα περιοδικά, το ραδιόφωνο και από sites. Δυναμική δημοσιογράφος και πολύ αισιόδοξος άνθρωπος, η Νίκη Χαγιά, αποφάσισε να δημιουργήσει το δικό της wellness blog που ακούει στο ομολογουμένως ευφάνταστο όνομα, Lady Papaya και να εμπνεύσει πολύ κόσμο με τις προτάσεις της. Το αληθινό χαμόγελό από καρδιάς και η βαθιά της επιθυμία για έναν καλύτερο κόσμο, ήταν αυτά που κράτησα και ξεχώρισα στη συνάντησή μας, ένα μεσημεράκι σε ένα καφέ στην Αθήνα. Η κουβέντα μας με έπεισε πως η καλύτερη εκδοχή του εαυτού μας περιμένει να ανακαλύψουμε. Εγώ, άρχισα την δική μου προσωπική αναζήτηση. Εσύ; Ένα κλικ στο www.ladypapaya.com μας αποκαλύπτει μυστικά και συμβουλές για το ευ ζην που χρειαζόμαστε στην καθημερινότητά μας! Δώσε στον εαυτό σου, λοιπόν, την ευκαιρία καλοζωίας που του αξίζει!

Συνέντευξη στην Αγγελική Μπαλτσιώτη

Έχεις αξιόλογη πορεία στο χώρο της δημοσιογραφίας. Τι ήταν αυτό που σε έκανε να δημιουργήσεις το δικό σου wellnessblog; Η ανάγκη μου να εκφραστώ αληθινά και να μοιραστώ με τους συνανθρώπους μου όλα όσα με κάνουν καλύτερο άνθρωπο. Δεν ήθελα άλλο μέσω της δουλειάς μου να συνεισφέρω στη δημιουργία αρνητικών συναισθημάτων. Ονειρεύομαι έναν καλύτερο κόσμο και θέλω να παρακινήσω και άλλους να τον φανταστούν και να τον πραγματοποιήσουν.

Ποιο είναι το μήνυμα που θες να περάσεις στον κόσμο μέσα από το blog σου; Ζήσε με συμπόνοια και ευγνωμοσύνη. Νιώσε το bliss. Γίνε ένα ομορφότερο ον.

Γιατί το ονόμασες «Papaya»; Η παπάγια είναι ένα πολύ θηλυκό φρούτο στην όψη. Είναι ένα πάρα πολύ όμορφο δέντρο. Και έχει και υπέροχα χρώματα. Επίσης είναι τροπικό. Όλα αυτά τα αγαπώ.

Έχεις υιοθετήσει τον vegan τρόπο ζωής. Γιατί vegan και όχι vegetarian; Γιατί να κάνεις το καλό, όταν μπορείς να κάνεις το καλύτερο; Υπήρξα χορτοφάγος για 7 χρόνια και συνειδητοποίησα πως αν θέλω να σταματήσει η εκμετάλλευση των ζώων δεν αρκεί αυτό. Ο βιγκανισμός είναι μια ολοκληρωμένη στάση και φιλοσοφία ζωής. Η χορτοφαγία είναι απλά το πρώτο βήμα…Η μετάβαση.

Αντιμετώπισες δυσκολίες όταν άλλαξες τις διατροφικές σου συνήθειες; Καμία. Πέραν του ότι απομακρύνθηκα από κάποιους φίλους. Όμως έκανα νέους και αυτό ισοφάρισε τα πράγματα.

Τι σημαίνει για σένα «Wellness»; Σημαίνει να θέλεις να εσωτερικά και εξωτερικά να κάνεις και να γίνονται πράγματα που πάνε Όχι μόνο εσένα μπροστά, αλλά και ολόκληρη την κοινωνία. Αν δεν φροντίσεις και δεν ενδιαφερθεί για τον εαυτό σου, τότε δεν γίνεται να φροντίσεις και να ενδιαφερθεί για το σύνολο.Πόσο σημαντικό είναι το «Wellness» στη ζωή μας, κατά τη γνώμη σου; Όσο σημαντικός είναι και ο εαυτός μας.

Δώσε μας 3 συμβουλές, για να αρχίσουμε να ζούμε λίγο καλύτερα. Πιείτε πολύ νερό, Φάτε πολύχρωμο φαγητό που δεν έχει μέσα του πόνο, πείτε ευχαριστώ!