Ίσως τα πιο αυθεντικά και νόστιμα ντολμαδάκια γιαλαντζί δεν τα έχετε δοκιμάσει ακόμα, αν φυσικά δεν έχετε περάσει μία βόλτα από το “Δια χειρός Μαριάμ”, στον Πειραιά. Η πηγή όμως αυτών των εδεσμάτων βρίσκεται στην Παλαιά Κοκκινιά. Πρόκειται για το εργαστήριο της οικογένειας Μχιταριάν, όπου καθημερινά παντρεύουν την ελληνική με την αρμενική κουζίνα και δημιουργούν γευστικά θαύματα.

Σας μπέρδεψα; Τότε, διαβάστε προσεκτικά! Ο Καρέν και η Καρινέ, Αρμένιδες στην καταγωγή, με την υποστήριξη της μητέρας τους, δημιούργησαν ένα εργαστήριο, το οποίο είναι ωδή στην καλή μαγειρική και τις παραδοσιακές γεύσεις. Η μητέρα τους, είναι αυτή που συμμετέχει ενεργά και καταθέτει την ψυχή της καθημερινά στις λιχουδιές που θα δοκιμάσετε. Παρόλο που έχει γεννηθεί, στην Ελλάδα, η καταγωγή της είναι από Αρμένηδες της Τουρκίας, γι’ αυτό και οι συνταγές της έχουν ανατολίτικη γνησιότητα.

Τις ημέρες που ακολουθούν δε, -Σαρακοστή βλέπεις- τόσο το “Δια Χειρός Μαριάμ” όσο και το “Μαρί Μαμ Μία”αποτελεί παράδεισο για όσους λατρεύουν τα νηστίσιμα εδέσματα, τα οποία μεταξύ μας είναι πεντανόστιμα. Ο κατάλογος είναι πραγματικά μεγάλος και δεν ξέρεις τι να πρωτοεπιλέξεις. Ντολμαδάκια γιαλαντζί που έχουν τραγανό και συγχρόνως τρυφερό φύλλο, καλή υφή ρυζιού και σωστά μυρωδικά ή την μελιτζανοσαλάτα τους, που είναι από τις καλύτερες που έχουμε γευτεί: σωστή αίσθηση καπνίσματος, διακριτικό ταχίνι, βελούδινη υφή… Μπορείτε ακόμη να βρείτε ντολμαδάκια με πλιγούρι, λαχανοντολμάδες με ρύζι και με όσπρια, λευκή ταραμοσαλάτα, ταμπουλέ, χούμους και φάβα.

Στην επίσκεψή μας, φροντίσαμε να δοκιμάσουμε όσο το δυνατόν περισσότερα ώστε να μη χάσουμε τίποτα από αυτόν τον γευστικό παράδεισο που ανοιγόταν μπροστά μας και ήταν όλα τόσο καλοφτιαγμένα, με μία ιδιαίτερη ισορροπία γεύσεων και συστατικών που μας έκανε να παραμιλάμε!

« Μαρί Μαμ Μία», Βουρβούλη 1-5, Παλαιά Κοκκινιά, Τ: 2104202255
« Δια χειρός Μαριάμ», Τσαμαδού 17, Πειραιάς, Τ: 2168009075, F/B: Διά χειρός Μαριάμ