Αυτό το άρθρο είναι αφιερωμένο στους γαμπρούς! Grooms-to-be! Μετά το άγχος που περάσατε μέχρι να οργανώσετε και να πραγματοποιήσετε την πρόταση γάμου στη γυναίκα της ζωής σας και μετά τη θετική απάντηση, θα σκεφτείτε πως τώρα έχετε το δικαίωμα να χαλαρώσετε. Αυτό είναι μια επιλογή, αλλά αν θέλετε να την κάνετε πραγματικά ευτυχισμένη πρέπει και εσείς να δείξετε ενδιαφέρον στο θέμα γάμου και να λάβετε δράση… άμεσα! Ο Παναγιώτης, ιδιοκτήτης του στυλάτου Barber Strories, δίνει απαντήσεις σχετικά με όσα οφείλει να κάνεις ως υποψήφιος γαμπρός για να τραβήξεις όλα τα βλέμματα πάνω σου!

Πόσο καιρό πριν πρέπει να ξεκινήσει ο υποψήφιος γαμπρός την περιποίηση; Δε χρειάζονται πολλές ημέρες πριν. Την ίδια ημέρα μπορεί άνετα να ξεκινήσει την περιποίηση και την ανανέωση του.

Τι περιλαμβάνει η περιποίηση ενός υποψήφιου γαμπρού; Πέρα από το κούρεμα που κάνει συνήθως, μπορεί να κάνει ένα παραδοσιακό ξύρισμα με κομπρέσες αλά english style. Δηλαδή, γίνεται καθαρισμός προσώπου με scrub, βάζουμε ζεστή κομπρέσα για να ανοίξουν οι πόροι, μετά γίνεται το ξύρισμα και στο τέλος βάζουμε ένα gel για να ανακουφιστεί το δέρμα. Ξαναμπαίνει ζεστή κομπρέσα, βάζουμε ενυδατική κρέμα και τελειώνουμε με κρύα κομπρέσα.

Σημαντικό ρόλο παίζει το προϊόν που θα χρησιμοποιήσει. Με τι κριτήριο θα διαλέξει τα εν λόγω προϊόντα; Τα προϊόντα που χρησιμοποιούνται τα επιλέγουμε εμείς! Διαλέγουμε προσεκτικά αυτά τα προϊόντα τα οποία είναι αυστηρώς επαγγελματικά. Επιδιώκουμε να ανταποκρίνονται στις ανάγκες κάθε επιδερμίδας, χωρίς να προκαλούν αλλεργίες ή κοκκινίλες.

Ποιο στυλ μαλλιών είναι τάση για φέτος; Είναι πολύ της μόδας το old school. Κλασσικές χωρίστρες, όλα τα μαλλιά προς τα πίσω, ενώ στο πλάι είναι πιο κοντοκουρεμένα. Αυτό το κούρεμα έχει έντονη επιρροή από δεκατία ’50 ή με άλλα λόγια είναι ροκαμπίλια.

Τελικά ξυρίζουν στο τέλος το γαμπρό ή πλέον δεν είναι in fashion; Εμείς εδώ το χρησιμοποιούμε σαν φράση. Παραμένει ακόμα το ξύρισμα του γαμπρού, παρόλο που η τάση πλέον είναι το μούσι. Υπάρχουν και σήμερα παραδοσιακοί τύποι που δεν έχουν υιοθετήσει το μούσι και προτιμούν το κλασσικό ξύρισμα.

Εκτός από μαλλιά και μούσι/μουστάκι τι άλλο πρέπει να περιποιηθεί ένας γαμπρός; Μπορεί να κάνει έναν ελαφρύ καθαρισμό προσώπου, ο οποίος περιλαμβάνει γαλάκτωμα και λοσιόν καθαρισμού, scrub, κρέμα ματιών και ενυδατική κρέμα. Ανάμεσα στα προϊόντα, χρησιμοποιούμε ζεστές κομπρέσες. Μπορεί επίσης κάποιος να κάνει black mask. Πρόκειται για μία μάσκα προσώπου. Εφαρμόζουμε στο μέτωπο, στα ζυγωματικά και στη μύτη, την αφήνουμε 30′ για να στεγνώσει, την αφαιρούμε και ολοκληρώνουμε τη θεραπεία με ενυδατική κρέμα.

Κουντουριώτου 165, Πειραιάς. Τ: 2104296286 FB: The Barber Stories Est.2001

Instagram: barber_stories