Πρόκειται για έναν από τους πιο καταξιωμένους make up artist στην Ελλάδα κι όχι αδίκως…Ο λόγος για τον Γιάννη Κασίμη ο οποίος δημιουργεί τέχνη στα πρόσωπα που κάνει make up. Η κλίση του στις τέχνες και συγκεκριμένα στη ζωγραφική έγινε φανερή πολύ νωρίς και σύντομα ο Γιάννης θα διέγραφε μία αξιοσημείωτη επαγγελματική πορεία. Τον συναντήσαμε στον καινούργιο του χώρο, στη Νοταρά 79-81, στον Πειραιά και περάσαμε ένα μοναδικό δίωρο, ανάμεσα σε πινέλα και χρώματα και τη θετική διάθεση του Γιάννη πανταχού παρούσα! Απολαύστε τον!

Πώς μπήκε μέσα σου το μικρόβιο του make up; Από πολύ μικρή ηλικία θυμάμαι τον εαυτό μου να σκαλίζω τα καλλυντικά της μητέρας μου και (ως παιχνίδι) να κάνω μακιγιάζ στην αδερφή μου. Δε θα ξεχάσω τότε που επισκεπτόμουν το κατάστημα καλλυντικών της θείας μου στην Κέρκυρα, πρέπει να ήμουν γύρω στα 12, είχε κάτι κούκλες από φελιζόλ για να κρεμάει τα κοσμήματα κι εγώ έπαιρνα τα καλλυντικά και τις έβαφα!

Τι σπουδές έχεις κάνει πάνω στο κομμάτι του make up; Παρακολούθησα μακιγιάζ σε μια σχολή στην Αθήνα το 2009 και ήταν καθαρά για το πτυχίο. Από μικρός ήξερα τι μπορώ να κάνω με το μακιγιάζ, ωστόσο έμαθα πολλά πράγματα που δε γνώριζα.

Τι σε κέρδισε στο bridal make up; Όταν αποφάσισα να αφοσιωθώ στο νυφικό μακιγιάζ, δεν είχε καμία σχέση με το πως είναι σήμερα. Ήταν απλά ένα απαλό μακιγιάζ σε πολύ συγκεκριμένη χρωματική παλέτα που απλώς ήταν πιο ακριβό. Αποφάσισα να αλλάξω αυτά τα δεδομένα και από το 2012 το πέτυχα όταν άλλαξα εντελώς τη φιλοσοφία μου για το νυφικό μακιγιάζ.

Τι διαφορετικό έχει το απλό make up συγκριτικά με το bridal make up; Πολλές διαφορές. Είναι μακιγιάζ καθαρά φωτογραφικό που όμως θα θεαθεί κι από κοντά. Πρέπει να γράφει σωστά στη φωτογραφία και το βίντεο αλλά και να φαίνεται φυσικό – ασχέτως του στυλ μακιγιάζ. Το νυφικό μακιγιάζ δε μπορεί να είναι κάτι άλλο από την καλύτερη και πιο όμορφη εκδοχή ενός προσώπου και δε σηκώνει πειραματισμούς.

Τα τελευταία χρόνια έχεις ιδρύσει τη δική σου σχολή. Τι σε ώθησε σε αυτό το βήμα; Πολύς κόσμος που με ακολουθεί στα κοινωνικά δίκτυα τα τελευταία 10 χρόνια είχε την ανάγκη να μάθει από μένα. Ουσιαστικά αφουγκράστηκα το κοινό μου και το έκανα. Πολλοί μου λένε «Είσαι ο make up artist – εγκυκλοπαίδεια». Χαμογελάω φυσικά γιατί οι γνώσεις δε σταματούν πουθενά! Διδάσκω τους μαθητές μου και μαθαίνω από αυτούς! Τους αντιμετωπίζω όπως θα ήθελα να αντιμετωπίζουν οι σχολές τους μαθητές τους. Αισθάνομαι ότι εκπληρώνω ένα κομμάτι των ονείρων νέων παιδιών που θέλουν να επενδύσουν σε μια νέα αρχή κάνοντας επάγγελμα κάτι που τους δίνει χαρά!

Θεωρείς πώς υπάρχουν ευκαιρίες ανέλιξης και εδραίωσης στο make up εδώ στην Ελλάδα; Φυσικά!

Τι ζητάνε από εσένα οι νύφες; Χωρίς να θέλω να φανώ υπερβολικός η πρώτη ατάκα τους είναι «Κάνε μου ό,τι θες». Μου ζητούν κάτι που να εκφράζει την προσωπικότητα και το στυλ τους και αυτό πετυχαίνω. Πάντα μου ζητάνε ψεύτικες βλεφαρίδες και ματ κραγιον!

Θα ήθελα να μου πεις ένα DO κι ένα DON’T όσον αφορά στις νύφες και το μακιγιάζ τους. Τι πρέπει να κάνουν και τι όχι!

Do: Να εμπιστευτείς αυτόν που θα αναλάβει το νυφικό σου μακιγιάζ και να φροντίσεις να δεις δουλειά του πριν μπεις στη διαδικασία του δοκιμαστικού γιατί αν απογοητευτείς μπορεί να σε πάρει από κάτω και να καταλήξεις σε λάθος επιλογές.

Don’t: Μην κάνεις το νυφικό μακιγιάζ μόνη σου. Ακόμη κι αν ο παράγοντας είναι οικονομικός προτίμησε να αφαιρέσεις ένα ποσό από κάτι άλλο περιττό παρά από την περιποίηση του προσώπου σου! Ένας ειδικός που γνωρίζει να κάνει νυφικό μακιγιάζ μπορεί να σου χαρίσει 10 φορές καλύτερο αποτέλεσμα!

ΝΕΑ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ Νοταρά 79-81, Πειραιάς, Τ: 2110129062, F/B: The Make-up School by Yiannis Kasimis, Instagram: yianniskasimis, Youtube Channel: Yiannis Kasimis

www.makeupschool.gr