Μυστικά για την περιποίηση των νυχιών σου φέτος το καλοκαίρι!


Η περιποίηση των νυχιών μας, το καλοκαίρι, είναι πολύ σημαντική, τόσο για την εμφάνιση όσο και για την υγεία μας. Καθώς η θερμοκρασία αυξάνεται, τα νύχια μας γίνονται πιο εύθραυστα, με αποτέλεσμα να σπάνε πολύ εύκολα. Η Κωνσταντίνα Γιώτη, ιδιοκτήτρια του Icon Beauty, μας παρουσιάζει μικρά μυστικά για υγιή νύχια, που εντυπωσιάζουν!
Ποια είναι τα χρώματα που θα φορεθούν περισσότερο φέτος το καλοκαίρι;
Στη χρωματική παλέτα για φέτος ανήκουν φυσικά όλα τα παστέλ χρώματα που δείχνουν ακόμα πιο φωτεινά με glossy top coat και ταιριάζουν σε μακριά ή κοντά νύχια. Το ombre είναι μια τάση που αρέσει πολύ, αφού συνδυάζονται πολλά χρώματα μαζί. Ακόμη, οι nude αποχρώσεις έχουν και πάλι την τιμητική τους. Ωστόσο δεν συναντώνται ποτέ μόνες. Σχέδια, γραμμές ή σε συνδυασμό με άλλα χρώματα, ξέρουν πάντα πώς να ξεχωρίζουν. Τέλος, τα σκούρα χρώματα δεν βγαίνουν από την καθημερινότητά μας, όπως για παράδειγμα το μπορντό, αφού μέσα από έξυπνα τρικς, μπορεί να εντυπωσιάσει!


Γιατί να επιλέξουμε ημιμόνιμο βερνίκι για το manicure μας;
Για πολλούς και διάφορους λόγους! Αρχικά γιατί διαρκεί περισσότερο! Το ημιμόνιμο βερνίκι είναι μια πολύ καλή λύση αν θέλεις να έχεις περιποιημένα νύχια για μεγάλο χρονικό διάστημα, αφού μπορεί να διαρκέσει έως και 3 εβδομάδες. Επίσης, αποτελεί μία πολύ καλή ασπίδα για τα νύχια μας αφού τα προστατεύει και άρα τα αφήνει να μακρύνουν ευκολότερα.
Η ακτινοβολία UV της λάμπας είναι όμως βλαβερή για το δέρμα;
Η ακτινοβολία που εκπέμπει η λάμπα κατά τη διάρκεια του πολυμερισμού (σταθεροποίησης του βερνικιού) είναι πάρα πολύ μικρή –όσο η ακτινοβολία που λαμβάνουμε από τον ήλιο σε μια 10λεπτη βόλτα- καθώς με τις καινούριας τεχνολογίας λάμπες led, η εστίαση γίνεται κυρίως στο νύχι και όχι στο υπόλοιπο δέρμα, αλλά δεν έχουν και ακτινοβολία.
Πώς μπορούμε να προστατέψουμε τα νύχια μας από τους μύκητες;
Πρέπει τα νύχια των ποδιών να είναι πάντα κοντά και σωστά κομμένα. Επίσης, πρέπει να φροντίζουμε το δέρμα ανάμεσα στα δάχτυλα του ποδιού σκουπίζοντας την περιοχή αυτή πολύ καλά μετά από κάθε επαφή με το νερό, γιατί είναι πολύ πιθανό ν’ αναπτυχθεί εκεί κάποιος μύκητας, διότι το δέρμα δεν αναπνέει καλά. Είναι καλό ν’ αποφεύγουμε το περπάτημα με γυμνά πόδια ενώ, προληπτικά, θα μπορούσαμε να χρησιμοποιήσουμε τις ειδικές κρέμες ή και σπρέι για την εφίδρωση.


Για να διατηρούμε τα πόδια μας υγιή, κάθε πότε πρέπει να κάνουμε pedicure;
Αυτό εξαρτάται από την κάθε περίπτωση. Σε γενικές γραμμές πάντως, καλό θα ήταν να κάνουμε έναν καλό καθαρισμό το λιγότερο μία φορά το μήνα, τουλάχιστον κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.
Οι γυναίκες θέλουν να είναι περιποιημένες, αλλά παράλληλα να χαλαρώνουν στους χώρους ομορφιάς. Πως το πετυχαίνετε αυτό;
Με πολλή αγάπη, φιλική διάθεση και άψογο service! Εδώ στο Icon Beauty αφουγκραζόμαστε τις ανάγκες τις κάθε γυναίκας ξεχωριστά και δεν σταματάμε παρά μόνο όταν τις ικανοποιήσουμε!