Το παρόν άρθρο δημιουργήθηκε με αφορμή μερικές δεκάδες άρθρα που έδιναν συμβουλές για βελούδινους, αναίμακτους χωρισμούς, χωρίς να έχουν ανταλλαχθεί κουβέντες βαριές και ανείπωτες, χωρίς να έχει ειπωθεί το κλασσικό τσιτάτο “Έφαγα τα καλύτερα μου χρόνια μαζί σου” και να κλείσει η ίδια πρόταση με ένα μεγαλειώδες “Αχάριστε”. Και έμεινα να αναρωτιέμαι αν μπορείς να φύγεις από τη ζωή κάποιου χωρίς να πειράξεις τίποτα. Να μείνουν όλα στη θέση τους ακόμα και το χαμόγελο αυτού που αφήνεις πίσω σου. Τι χωρισμοί είναι αυτοί;

Κακά τα ψέματα δε γίνεται να χωρίζεις αθόρυβα. Είναι σαν να λες στον άλλον Κυριακή πρωί θα βάλω σκούπα, αλλά εσύ δε θα καταλάβεις τίποτα, κοιμήσου.

Παρόλα αυτά η μικρή οθόνη και η μεγάλη ζωή έχει πολλές απαντήσεις να δώσει στο θέμα. On screen.

Καθίστε αναπαυτικά κι απολαύστε!

Singles Λίλα- Αρθούρος: 

Η ρομαντική στιγμή που αποφασίζεις να αφήσεις πίσω το πρότερο διόλου ήσυχο βίο γιατί ερωτεύτηκες ένα διαφορετικό αγόρι. Γιατί μαζί του έφτιαξες μια σχέση παραμυθένια και ανακάλυψες μια πτυχή του εαυτού σου που αγνοούσες. Μέχρι να πέσει στο τραπέζι «η καριέρα» και να αποφασίσεις να θυσιάσεις τη σχέση στον βωμό της.

Δύο ξένοι Μαρίνα Κουντουράτου-Κων/νος Μαρκοράς:

Όταν από την αρχή είστε δύο ξένοι κόσμοι που προσπαθούν να έρθουν κοντά. Όταν υπάρχει μια διαρκής ρήξη στο ποιος θα κάνει τα πιο πολλά βήματα για να σταθεί επάξια στον κόσμο του άλλου. Η απόλυτη ταύτιση όταν το συναίσθημα και ο εγωισμός παίζουν βρώμικα. Θα χωρίσεις αν δεν ακούσεις «σ’ αγαπώ» κι ας ξέρεις πως κι ο άλλος το νιώθει; Μπορεί. Όμως ένα είναι σίγουρο όταν δύο άνθρωποι αγαπιούνται πολύ θα ξανασυναντηθούν ή μπορεί να μη χαθούν και καθόλου, γιατί κάποιοι χωρισμοί κρατούν όσο το διάλειμμα για τις διαφημίσεις.

Sex and the city: 

Ο πιο πολυσυζητημένος χωρισμός, ο πιο επικός, ίσως αυτός που κερδίζει βραβείο χωρισμού! Μιλάω για το χωρισμό της Κάρι και του Μπέργκερ. Ναι, τη χώρισε με ένα post it. Με δύο γραμμές σε ένα μικρό χαρτί. Προφανώς και αυτό σημαίνει πως δεν μπορούσε να την αντιμετωπίσει. Όμως το αποτέλεσμα συνεχίζει να παραμένει ίδιο. #broken heart

Samantha Jones: 

Παραμένουμε στο Sex and City αφού πια γυναίκα δεν το έχει δει σε επανάληψη, ποια δεν έχει νιώσει έστω μία μικρή ταύτιση, ποια δεν έχει κλέψει ιδέες περί έρωτος και χωρισμού. Τη στιγμή που έχεις βρει την τέλεια σχέση. Έναν κούκλο με χιούμορ που τον θέλουν όλες και τον έχεις μόνο εσύ. Θυμόμαστε πόσο στήριξε ο Κιμ τη Σαμάνθα με το πρόβλημα υγείας που αντιμετώπισε. Και ίσως αυτός να ήταν ο λόγος που αυτή της η σχέση κράτησε περισσότερο. Χωρίς αυτό να σημαίνει πως η στήριξη ή προσήλωση σε κάποιον αρκεί για να είσαι μαζί του. Το προσπάθησε η Σαμάνθα πάντως αρκετά και αυτό οφείλουμε να της το αναγνωρίσουμε όπως και τον τρόπο με τον οποίο έφυγε από αυτή τη σχέση.