Νεκρός βρέθηκε σήμερα το πρωί στο Ψυχιατρείο των φυλακών Κορυδαλλού ο 46χρονος ισοβίτης Θεόφιλος Σεχίδης. Το νεκρό σώμα του Θεόφιλου Σεχίδη που έμεινε γνωστός στην ιστορία ως ο μακελάρης της Θάσου βρέθηκε από συγκρατούμενούς του στο μπάνιο του ψυχιατρείου στον Κορυδαλλό. Ο θάνατός του φαίνεται να οφείλεται σε παθολογικά αίτια, καθώς ήταν άρρωστος…

Ο φοιτητής Θεόφιλος Σεχίδης, 24 ετών τότε, είχε συλληφθεί λίγες ώρες νωρίτερα για τις δολοφονίες πέντε συγγενών του. Τους σκότωσε στη Θάσο. Τους τεμάχισε, κράτησε τα μέλη τους στο ψυγείο κι έπειτα, κάνοντας τρία διαφορετικά δρομολόγια με πλοίο, μετέφερε τα διαμελισμένα πτώματα μέσα σε σακούλες σκουπιδιών απέναντι στη χωματερή της Καβάλας. Ο Σεχίδης είναι ο πιο γνωστός κατά συρροή Έλληνας δολοφόνος κι αυτή είναι η ιστορία του.

«Τον πατέρα μου και τον θείο μου τους σκότωσα με όπλο. Τη μητέρα μου, την αδελφή μου και τη γιαγιά μου τις αποκεφάλισα με δύο μαχαίρια», είπε στην ομολογία του ο Θεόφιλος Σεχίδης.

Οι εφημερίδες της εποχής έγραψαν ότι Σεχίδης αφαίρεσε του εγκεφάλους των θυμάτων και τους κράτησε στο ψυγείο – «είχα κάποιες ψυχιατρικές και άλλες γνώσεις ανατομίας και ήθελα να τους μελετήσω. Δεν διατηρήθηκαν σε καλή κατάσταση και τους πέταξα», φέρεται να κατέθεσε (ΤΑ ΝΕΑ, 20.8.1996). Στο κλίμα της εποχής, ανεξάρτητα με την παραπάνω λεπτομέρεια, κάθε επιπλέον στοιχείο λάμβανε διαστάσεις θρίλερ στα Μέσα και τη μη εξοικειωμένη κοινή γνώμη, που κατανάλωνε σπλάτερ. Ο κατά συρροή δολοφόνος τεμάχισε τα πτώματα με σιδηροπρίονο και τοποθέτησε τα μέλη τους σε μαύρες σακούλες σκουπιδιών. Ο ίδιος φέρεται να είπε αργότερα ότι άκουγε Τσαϊκόφσκι την ώρα που το έκανε. Πέρασε τρεις φορές με πλοίο από τη Θάσο στην Κεραμωτή, έχοντας τις σακούλες στο πορτ παγκάζ του αυτοκινήτου του πατέρα του (ΕΘΝΟΣ, 12.8.1996). Αρχικά, σκέφθηκε να τις πετάξει στη χωματερή των Ταγαράδων έξω από τη Θεσσαλονίκης, όμως τελικά επέστρεψε στον σκουπιδότοπο της Πέρνης στην Καβάλα – «Ο γιος του Φρανκενστάιν», Ελεύθερος Τύπος, 10.8.1996.

Η δίκη του Σεχίδη έγινε τον Ιούνιο της επόμενης χρονιάς στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Δράμας. Καταδικάστηκε σε πέντε φορές ισόβια για τις δολοφονίες κι επιπλέον φυλάκιση 7,5 ετών για οπλοχρησία και περιύβριση νεκρού. Άσκησε έφεση την οποία αργότερα απέσυρε – «με πίεσε ο δικηγόρος μου», είπε. Τον πρώτο καιρό στη φυλακή, κλείστηκε στην απομόνωση. Λέγεται ότι ζήτησε από τους δεσμοφύλακες να ακούει κλασική μουσική και να μπορεί να διαβάζει βιβλία. Λίγους μήνες αργότερα μεταφέρθηκε στο Ψυχιατρείο των φυλακών Κορυδαλλού. Το 2010, ψυχίατρος του Αττικού Νοσοκομείου διέγνωσε ότι ο Σεχίδης πάσχει από σχιζοφρένεια και όχι από σχιζότυπη διαταραχή.

Το 2017 μετά από 21 χρόνια φυλάκισης είχε υποβάλει αίτημα για να αποφυλακιστεί με τον νόμο Παρασκευόπουλου. Το αίτημά του είχε απορριφθεί. Σύμφωνα με πληροφορίες το τελευταίο διάστημα είχε παχύνει υπερβολικά και κάπνιζε μανιωδώς, ενώ δεν έβγαινε συχνά στο προαύλιο των φυλακών. Έτσι, οι γιατροί του ψυχιατρείου του Κορυδαλλού τον παρακολουθούσαν στενά….