Ο έρωτας περνά από πολλά μέρη, αλλά σίγουρα περνά και από το στομάχι και δεν υπάρχει κανείς εκεί έξω που να γιορτάζει τον Άγιο Βαλεντίνο νηστικός. Ο Φεβρουάριος έχει μπει για τα καλά και η γιορτή του έρωτα βρίσκεται προ των πυλών. Σε μερικές ημέρες, την Πέμπτη 14/2 φοράμε την πιο ερωτική κι αγαπησιάρικη διάθεσή μας και δίνουμε ραντεβού με το ταίρι μας για ένα δείπνο στα ροζ…ανανεώνοντας τη σχέση μας και τολμώντας κάτι διαφορετικό!

Τα πιο “in” στέκια της πόλης, έχουν βάλει τα δυνατά τους και σας προσκαλούν σε γευστικές απολαύσεις μέσα σε μια αυθεντικά ρομαντική ατμόσφαιρα!

Shakespeare in Love: Από τη λίστα μας, δε θα μπορούσε να λείπει το στέκι των απανταχού ερωτευμένων στον Πειραιά. Μπορεί να φταίνε τα φρέσκα λουλούδια που το στολίζουν απ’ άκρη σ’ άκρη, οι στίχοι από σαιξπηρικά σονέτα που προβάλλονται στους τοίχους ή απλά το όνομα-σαφής αναφορά σε μια από τις πιο ρομαντικές ταινίες που γυρίστηκαν ποτέ. Για την ημέρα των ερωτευμένων έχει ετοιμάσει ένα άκρως δελεαστικό και γευστικό μενού. Ξεκινήστε με μία Σούπα Γλυκοπατάτας με Κοτόπουλο και Κόλιανδρο, συνεχίστε με Φιλέτο Σολομού με Καραμελωμένα Λαχανικά σε Βότκα και Πορτοκάλι και για επιδόρπιο γευτείτε ένα σουφλέ σοκολάτας που λιώνει πραγματικά στο στόμα, με παγωτό βανίλια και φρούτα του δάσους (Αγίου Σπυρίδωνος 3, ΠειραιάςT: 2104131999 Mob: 6981211611 FB: S.i.L Shakespeare in Love Instagram: S.i.L_Shakespeare_in_Love)

Uniqko: Νομίζω πως ήρθε η ώρα να γιορτάσεις την ημέρα των ερωτευμένων, με έναν τρόπο διαφορετικό και πρωτότυπο που θα σε αφήσει γεμάτο από γευστικές εμπειρίες. Μιλάω φυσικά για το ειδικά διαμορφωμένο μενού που έχει ετοιμάσει ο σεφ Νίκος Μαρίνος με άμεσες αναφορές στη Νέα Υόρκη. Στις 14 Φεβρουαρίου σε προσκαλεί να δοκιμάσεις τις δημιουργίες του και να ερωτευτείς από την αρχή. (Ακτή Θεμιστοκλέους 40, Πειραιάς, Τ: 210453 7278, FB: Uniqko Group)

Casca: Στο Casca στη Μαρίνα Ζέας, ερωτευόμαστε με θέα το Σαρωνικό και τα κότερα της μαρίνας. Έχει γίνει ο πιο hot προορισμός των απανταχού Πειραιωτών κι όχι αδίκως, αφού φροντίζει συνεχώς να κρατάει αμείωτο το ενδιαφέρον μας. Φέτος, κλείστε τραπέζι με το ταίρι σας και ζήστε μία ξεχωριστή ημέρα Βαλεντίνου. Επειδή ο έρωτας περνάει από το στομάχι, στο Casca εγγυώμαστε πως θα δοκιμάσετε τους καλύτερους συνδυασμούς γεύσεων που έχετε φάει ως τώρα. (Μαρίνα Ζέας, Πειραιάς. T: 2104180184 FB: Casca, Instagram: cascapiraeus)

Beluga:  Μαξιμαλιστικός πολυεπίπεδος, ψηλοτάβανος all-day χώρος που συνδυάζει ρετρό και μοντέρνα στοιχεία. Εστιατόριο με μεσογειακή-διεθνή κουζίνα με έμφαση στα κρεατικά της ώρας, επάνω σε εντυπωσιακή υπερυψωμένη κατασκευή έτσι ώστε να βλέπει μέσα από γυάλινο πάτωμα την φωτισμένη αρχαιολογική ανασκαφή, ενός κομματιού της πέμπτης μεγάλης στοάς του λιμανιού του Πειραιά. Αν και μόνο με την περιγραφή ερωτευτήκατε…που να δοκιμάσετε και το μενού που έχουν ετοιμάσει αποκλειστικά για εσάς και τον έρωτά σας, για να γιορτάσετε! Αν ψάχνετε κάτι να εντυπωσιάσετε τον/την αγαπημένο/η σας, κάντε κράτηση στο Beluga, θα μείνει με το στόμα ανοιχτό κι εσείς με ευχαριστείτε αργότερα! (2ας Μεραρχίας 8-10, Πειραιάς. Τ: 210 4116505 FBBeluga InstagramBeluga_art)

The BBQ Low and Slow: Ποιος μπορεί να αντισταθεί στην πρόκληση μιας ζουμερής και έξοχα ψημένης μπριζόλας; Ποιος δεν επιθυμεί να δοκιμάζει ποιοτικά κρέατα με πρωτότυπους τρόπους μαγειρέματος και ψησίματος, που θα τον ταξιδέψουν γευστικά; Αν είσαι από τους τύπους που ταυτίζουν τον έρωτα με την κρεατοφαγία, τότε ο προορισμός για σένα, την ημέρα του Αγ. Βαλεντίνου είναι ένας. Το BBQ low and slow. Όσα κι αν δοκιμάσετε θα κάνουν τον ουρανίσκο σας να παραμιλάει, χωρίς καμία υπερβολή. Ένεκα της ημέρας μάλιστα θα σας κάνουν κι ένα δωράκι…Με κατάναλωση άνω των 30€, σας προσφέρουν ένα μπουκάλι κρασί για να το απολαύσετε με τον έρωτα σας. (Αχιλλέως 7-9, Αμφιάλη, Κερατσίνι, Τ: 210 4005898, F/B: The BBQ, Instagram: thebbqlowandslow)

Ο Μίμης και η Άννα: Δε χρειάζονται πολλές συστάσεις για αυτό το δημιουργήμα που συνεχώς μας εκπλήσσει. Με γευστικές δημιουργίες που κάνουν τον ουρανίσκο μας να ζητάει κι άλλο, ο Μίμης πάντα υπό την καθοδήγηση της Άννας, φροντίζει να μας κάνει να ερωτευτούμε τα πιάτα του, την Πέμπτη 14/2. Φυσικά και δε θα μας άφηνε έτσι, αφού με το συγκρότημα The Rose Band, με τις Μαρία Σταυριανουδάκη και Χριστίνα Μέτσικα, αφιέρωνουμε στο ταίρι μας τα πιο ερωτικά τραγούδι! (Ασκληπιού 34, Κορυδαλλός, Τ: 2130144642 FB: Ο Μίμης και η Άννα Instagram:o_mimis_kai_i_anna)

Στης Φλώρας το Βεράνι: Στο Χατζηκυριάκειο, σε ένα παλιό σπίτι (Βεράνι) θα ακούσουμε την ιστορία του Παλιού Πειραιά και θα ταξιδέψουμε σε γεύσεις και νότες άλλων καιρών. Για την Πέμπτη 14/2  Η ιδιοκτήτρια Φλώρα έχει ετοιμάσει μία βραδιά γεμάτη έρωτα, καλό κρασί, ποιοτικό φαγητό και την καλύτερη μουσική παρέα. Κάντε κράτηση όσο είναι καιρός για να απολαύσετε τους Κιουρντί (Κλώντια-Άννα, Χάρης και Άρης) και φυσικά τις συνταγές της βέρας Χατζηκυριακιώτισσας, Φλώρας. Μεταξύ μας…έχει ετοιμάσει ένα μενού για εσάς τους ερωτευμένους, κόλαση! Αξίζει πραγματικά να κάνετε κράτηση για εκείνη την ημέρα, γιατί ίσως δε βρείτε ούτε καρέκλα! ( Αντ. Θεοχάρη και Φαβιέρου 57, Αγ. Νείλος, Πειραιάς. Τ: 6983915080, 2110130169 F/B: Στης Φλώρας το Βεράνι, Instagram: sths_flwras_to_verani)

http://www.verani.com

Κουτούκι τα 5Φ:  Σε ένα χώρο που θυμίζει παραδοσιακή αυλή παλιού αρχοντικού, με παλιές εφημερίδες, με τις γλάστρες κι ένα παλιό ποδήλατο να στέκει στη γωνία, μεταφερόμαστε σε άλλες εποχές και την ημέρα των ερωτευμένων θα τη ζήσουμε όπως της αξίζει. Με παραδοσιακές γεύσεις, φρέσκο, ποιοτικό κρασάκι και την καλύτερη ζωντανή μουσική μάλλον δε θα ξεκολλάμε από το κουτούκι! (Αραχώβης 21, Καμίνια, Πειραιάς. Τ: 21 0481 8470, F/B: Κουτουκι τα 5φ, Instagram: Koutouki ta 5F)