Ήταν 11 Φεβρουαρίου του 2012, όταν «έσβησε» για πάντα η «Φωνή» της παγκόσμιας μουσικής σκηνής. Η Γουίτνεϊ Χιούστον βρέθηκε νεκρή στη μπανιέρα της πολυτελούς σουίτας της, στο ξενοδοχείο όπου διέμενε. Ο ξαφνικός θάνατος της «πάγωσε» όλο τον κόσμο, προκαλώντας παγκόσμια συγκίνηση. Παρόλο, που τα τελευταία εφτά χρόνια δεν τραγουδάει πλέον live, εν τούτις η φωνή της συνεχίζει να μας κρατάει συντροφία, αφουύ τα τραγούδια της εξακολουθούν να παίζουν δυνατά στο replay.

Ας κρατήσουμε μαζί κάποιες σημαντικές στιγμές της καριέρας και της ζωής της.

  • Σε ηλικία 11 ετών της άρχισε να τραγουδά στην παιδική χορωδία της ενορίας της και στα 15 συνόδευε σε συναυλίες τη μητέρα της αλλά και άλλους καλλιτέχνες, όπως ο Λου Ρολς και η Τσάκα Καν.
  • Παράλληλα με το τραγούδι, είχε ιδιαίτερη αγάπη και για το θέατρο και το μόντελιγκ.
  • Στις 14 Μαρτίου 1985 κυκλοφόρησε το πρώτο της άλμπουμ, με τίτλο Whitney Houston, για πολλούς το καλύτερό της.
  • Από ένα σημείο και μετά, αραίωσε τις εμφανίσεις της στη δισκογραφία και άρχισε να την ενδιαφέρει περισσότερο ο κινηματογράφος. Το 1992 πρωταγωνίστησε δίπλα στον Κέβιν Κόστνερ στην ταινία Ο Σωματοφύλακας (The Bodyguard), που πήγε πολύ καλά στο ταμείο και ανέδειξε μία μεγάλη επιτυχία.
  • Παντρεύτηκε τον κατά έξι χρόνια νεώτερό της τραγουδιστή Μπόμπι Mπράουν, με τον οποίο απέκτησε μία κόρη, την Μπόμπι Κριστίνα. Η θυελλώδης σχέση τους απασχόλησε συχνά τα πρωτοσέλιδα του κουτσουμπολίστικου Τύπου μέχρι το 2006, οπότε χώρισαν οριστικά και πήραν διαζύγιο ένα χρόνο αργότερα.
  • Σε προσωπικό επίπεδο είχε μία ιδιαίτερη σχέση με τον Μάικλ Τζάκσον. Υπήρξαν στενοί φίλοι και ο ξαφνικός θάνατός του, το 2009 την συγκλόνισε.
  • Από τα τέλη της δεκαετίας του 1990 η αστραφτερή καριέρα της άρχισε να φθίνει, εξαιτίας της χρήσης ναρκωτικών. Η ίδια είχε παραδεχτεί δημόσια ότι έκανε χρήση κοκαΐνηςμαριχουάνας και χαπιών. Οι πωλήσεις δίσκων μειώνονταν, ενώ η δημόσια εικόνα της, αλλά και η φωνή της, δέχθηκαν σοβαρό πλήγμα.

Σαν σήμερα, πριν επτά χρόνια, η σπουδαία αυτή φωνή “χάθηκε”, στην μπανιέρα της πολυτελούς σουίτας της, την παραμονή της απονομής των Βραβείων Γκράμι, στην οποία θα συμμετείχε.