Σήμερα άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 73 ο Γιάννης Πολυκανδριώτης και ο κόσμος της μουσικής έγινε λίγο φτωχότερος.

Η πορεία που είχε διαγράψει είναι αναμφισβήτητη, το ταλέντο και η μαεστρία του δεδομένα και κανείς δεν μπορεί να πει το αντίθετο.

Γεννημένος το 1946 στο Αιγάλεω, ξεκίνησε να παίζει από μικρός μπουζούκι στο πλευρό του πατέρα του, αείμνηστου ρεμπέτη Θεόδωρου Πολυκανδριώτη.

Οι λάτρεις του ρεμπέτικου τραγουδιού τον θυμούνται να παίζει το μπουζούκι του από το 1954 στο πάλκο του «Παράδεισου» μαζί με τον Στράτο Κουγιουμτζή και τον Παναγιώτη Μιχαλόπουλο.

Η πρώτη του επαγγελματική εμφάνιση έγινε το 1958 στην «Ψάθα» στο Αιγάλεω, με τον Πρόδρομο Τσαουσάκη και την Ανθούλα Αλιφραγκή, ενώ ακολούθησαν η «Λουζιτάνια», ο «Κήπος του Αλλάχ», ο «Περιβόλας» και το «Καν Καν».

Από το 1996 κατοικούσε μόνιμα με την οικογένειά του στο Λονδίνο και είχε δημιουργήσει τη σχολή «Νέα Γενιά της Διασποράς». Σε αυτήν, τα Ελληνόπουλα που έμεναν στην Αγγλία διδάσκονταν την τέχνη του μπουζουκιού και της ελληνικής μουσικής παράδοσης, ενώ ταυτόχρονα συνέβαλαν στη διάδοση του πολιτισμού μας, με τη συμμετοχή τους σε διάφορες εκδηλώσεις.

Κατά τη διάρκεια της πορείας του συνεργάστηκε με μεγάλα ονόματα όπως Σακελλαρίου, Τσιτσάνης, Ζαμπέτας, Μητσάκης,Παγιουμτζής, Τσαουσάκης, Μιχαλόπουλος, Αγγελόπουλος, Λύδια, Μενιδιάτης, Διονυσίου, Μοσχολιού, Πάριος, Κόκοτας, Βιολάρης και άλλοι.

Ιδιαίτερα επιτυχημένη ήταν η παρουσία του και στο θέατρο, δίπλα σε σπουδαίους ηθοποιούς όπως η Ρένα Βλαχοπούλου, η Μάρω Κοντού, ο Κώστας Καρράς, ο Σταύρος Παράβας και ο Σωτήρης Μουστάκας.