Οι παλιοί θα θυμούνται ότι το Rallye Μonte-Carlo είχε σαν βασικό του χαρακτηριστικό, το Concentration Loop. Δηλαδή το σκέλος συγκέντρωσης των πληρωμάτων από διαφορετικές πόλεις της Ευρώπης με κατάληξη το Πριγκιπάτο του Μονακό, από όπου εκκινούσε ο κοινός για όλα τα πληρώματα αγώνας.

Για πρώτη φορά μετά από 45 χρόνια θα δοθεί κάτω από τον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης η εκκίνηση του ιστορικού Rally Monte-Carlo! 24 από τα συνολικά 321 πληρώματα που θα λάβουν μέρος στο 22ο ιστορικό Rally Monte-Carlo θα εκκινήσουν από την Αθήνα, στις 30 Ιανουαρίου 2019, (12:40). Από τα 24 πληρώματα, τα 11 είναι ελληνικά.

Σημαντική εκπροσώπηση και για τη Γαλλία με 10 πληρώματα, ενώ από μία συμμετοχή θα απαριθμούν Τσεχία και Δανία, με την 24άδα να συμπληρώνεται από το μικτό πλήρωμα Μεγάλης Βρετανίας και Μάλτας. Το Entourage του RMCH Athens Start 2019, δηλαδή αγωνιζόμενοι & Service Teams απαρτίζεται από 90 άτομα και περισσότερα από 45 Οχήματα μαζί με τα αυτοκίνητα συνοδείας.

Η επικείμενη διεξαγωγή του διασημότερου ράλι ιστορικών αυτοκινήτων κάτω από τη σκιά της Ακρόπολης, αποτελεί γεγονός χάρη στις επίμονες προσπάθειες της Οργανωτικής Ομάδας του Συλλόγου Ιδιοκτητών Σπορ Αυτοκινήτων (Σ.Ι.Σ.Α), ενώ το «παρών» αναμένεται να δώσει και ο Δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης.

Το πρόγραμμα

Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2019

  • 12:00 Προσέλευση των αγωνιστικών αυτοκινήτων
  • 12:40 Πανηγυρική εκκίνηση στο parking του Διονύσου, μπροστά από την Ακρόπολη, με τον Δήμαρχο Αθηναίων

Ακολούθως, τιμητική συνοδεία των συμμετεχόντων από ιστορικά οχήματα της Ελλάδας μέχρι το λιμάνι της Πάτρας για επιβίναση στο πλοίο προς Αγκόνα.