Την τελευταία του πνοή, σε ηλικία 61 ετών, άφησε το βράδυ της Τρίτης σε νοσοκομείο της Ελβετίας ο Θέμος Αναστασιάδης ύστερα από μια γενναία αλλά άνιση μάχη με τον καρκίνο.

Τον θάνατο του εκδότη, δημοσιογράφου και τηλεπαρουσιαστή ανακοίνωσε το protothema.gr, ο ιστότοπος της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα», της οποίας ο Αναστασιάδης υπήρξε ιδρυτής.

Ο Θέμος Αναστασιάδης είχε δουλέψει στην «Ελευθεροτυπία», στην «Καθημερινή», στο «Βήμα της Κυριακής» και στο ημερήσιο «Βήμα», προτού τον Φεβρουάριο του 2005 εκδόσει -από κοινού με τον Μάκη Τριανταφυλλόπουλο και τον Τάσο Καραμήτσο – την εφημερίδα «Πρώτο Θέμα».

Είχε γεννηθεί στις 6 Ιανουαρίου του 1958 και υπήρξε συνιδρυτής και εκδότης της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα».

Ο Θέμος Αναστασιάδης άρχισε να γίνεται γνωστός από τη χιουμοριστική και «ιοβόλα» στήλη «Όφις» στην τελευταία σελίδα της Καθημερινής. Στη συνέχεια έγινε διευθυντής της ιστορικής εφημερίδας, από την οποία αποχώρησε για την «Ελευθεροτυπία», όπου καθιερώθηκε με τη στήλη του «Μαύρη Τρύπα».

Είχε εργαστεί σε πολλές εφημερίδες («Ελευθεροτυπία», «Βήμα») και ραδιόφωνα (Flash 9.61), ενώ ήταν συνιδρυτής της εφημερίδας «Πρωταθλητής».

Λόγω της μάχης με τον καρκίνο ζούσε μόνιμα στην Ελβετία, ενώ είχε κάνει ταξίδια και στις Ηνωμένες Πολιτείες. Τον Σεπτέμβριο του 2017 διαγνώστηκε με μια εξαιρετικά σπάνια και επιθετική μορφή καρκίνου. Ο γνωστός δημοσιογράφος και εκδότης αρχικά νοσηλεύτηκε στη Ζυρίχη της Ελβετίας.