Μακριά, κοντά, λεπτά, πλατιά, με τρύπα στη μέση, γεμιστά, σε διάφορα σχήματα και γεύσεις και με χιλιάδες συνταγές να τα συνοδεύουν και μιλάω φυσικά για την πιο διάσημη και πιο αγαπημένη τροφή στον κόσμο…Τα μακαρόνια! Σήμερα μάλιστα έχουν την τιμητική τους, είναι βλέπεις η Παγκόσμια Ημέρα Ιταλικής Κουζίνας. Όμως σήμα κατατεθέν δεν είναι μόνο τα μακαρόνια αλλά και η pizza και είναι γεγονός πως μερικοί από εμάς αν μπορούσαμε, θα τρεφόμασταν μόνο με αυτές τις δύο τροφές, χωρίς καμία υπερβολή. 

Επειδή εδώ στο Sugar Free είμαστε καλοφαγάδες, βγήκαμε, δοκιμάσαμε και βρήκαμε τα πιο νόστιμα μαγαζιά που σερβίρουν γευστικότατες μακαρονάδες και τις πιο αυθεντικές ιταλικές pizzas για να παραμιλάτε!

Σημειώνετε;

  1. Chef in Love: Το μυστικό τους ξέρεις ποιο είναι; Ο φούρνος με ξύλα. Η μοναδική pizzeria στην πόλη που έχει ξυλόφουρνο, ο οποίος ευθύνεται για αυτά τα ζουμερά και νόστιμα αποτελέσματα. Όλα όσα θα δοκιμάσετε στο Chef in Love ψήνονται σε αυτόν το φούρνο και πραγματικά είναι κόλαση!Να δοκιμάσετε οπωσδήποτε Pizza Philadelphia, pizza πικάντικη με αλλαντικά, αλλά και pizza με άγρια μανιτάρια, τρούφα και παρμεζάνα. Βέβαια και στις μακαρονάδες οι άνθρωποι το έχουν πάει σε άλλο level… Μακαρονάδα με κοτόπουλο, μπρόκολο, κρέμα γάλακτος και σως μουστάρδας.Να μην ξέρεις τι να πρωτοδοκιμάσεις. Σ.σ. Κάνουν και delivery φυσικά! (Πραξιτέλους 113, Πειραιάς, Τ: 2104222520 – 521, F/B: Chef in love “pizza delivery”, Instagram: Chef in Love),  www.chefinlovepizza.gr
  2. S.i.L.: Αν και η κουζίνα του αναβλύζει κατ’εξοχήν ελληνικά αρώματα δε γίνεται να μη δοκιμάσεις τις παπαρδέλες με φρέσκο σολωμό που πραγματικά μιλάει στην καρδιά σας. Όλα επιμελημένα μέσα από τη δημιουργική ματιά του chef Χρήστου Παπαγεωργίου και φτιαγμένα από άριστες πρώτες ύλες και φυσικά έμπνευση! Δε στέκονται όμως μόνο στο φαγητό καθώς η εντυπωσιακή cocktail list, η οποία θα συνοδεύει τις γεύσεις που θα χαϊδεύουν και θα ταξιδεύουν τον ουρανίσκο σας, περιμένει καρτερικά, να τη δοκιμάσετε…(Αγίου Σπυρίδωνος 3, ΠειραιάςT: 2104131999 Mob: 6981211611 FB: S.i.L Shakespeare in Love Instagram: S.i.L_Shakespeare_in_Love)
  3. Ψαροκόκκαλο της Άννας: Σε πρώτη φάση να σημειώσουμε πως θεωρείται δικαίως ο “ναός” του ψαριού στον Πειραιά έχει καταφέρει να κατακτήσει – και μάλιστα δικαίως- τις καρδιές των ψαροφάγων. Τώρα οφείλω να σας πω πως δε θα βρείτε πουθενά αλλού την καλύτερη αστακομακαρονάδα. Φτιάχνεται από τις καλύτερες πρώτες ύλες, το μεράκι, την εμπειρία που κατακλύζουν την ομάδα της Άννας για να σας προσφέρουν το καλύτερο αποτέλεσμα! (Βίκτωρος Ουγκώ 10 & Τσακάλωφ, Αμφιάλη, Κερατσίνι, Τ: 210-4323010 & 6981-885411, FΒ: Ψαροκοκκαλο της Αννας Ψαροταβερνα)
  4. Uniqko: Πρωτότυπη μακαρονάδα με γαρίδες για απαιτητικούς ουρανίσκους, θα βρείτε στο Uniqko. Ο σεφ Νίκος Μαρίνος με νεοϋορκέζικες επιρροές, επιμελείται προσωπικά τα πιάτα και σίγουρα θα σας κερδίσει από την πρώτη πιρουνιά. Οι γεύσεις του παντρεύουν άψογα το ελληνικό με το αμερικάνικο στοιχείο, κάνοντας σας να κάνετε στέκι το μοναδικό Uniqko. (Ακτή Θεμιστοκλέους 40, Πειραιάς, Τ: 210453 7278, F/B: Uniqko Group)
  5. Estabar- En Peiraiei: Εκεί που χτυπάει η καρδιά της πόλης, μια ανάσα από το Δημαρχείο, σε έναν από τους κεντρικότερους δρόμους του Πειραιά, θα γευτείτε τις καλύτερες μακαρονάδες που έχετε φάει ως τώρα. Εμείς ξεχωρίσαμε τη μακαρονάδα με παπαρδέλες, καπνιστό σολωμό, φινόκιο σβησμένα με ούζο και τη μακαρονάδα με rigatoni με τσορίτσο, μπρόκολο, φρέσκια τομάτα και τυρί πεκορίνο. Εγγυημένα, είναι ό,τι πιο νόστιμο έχετε δοκιμάσει. (Δραγάτση 10, Πλατεία Κοραή, Πειραιάς, Τ. 210 4137384, FB: Estabar – En Peiraiei www.estabar.gr)
  6. Casca: Σε έναν χώρο πραγματικά εξαιρετικό, με συνδυασμό ξύλου και μετάλλου, φανερά επηρεασμένο από την αισθητική και το design των ιστιοπλοϊκών και των σκαφών αναψυχής, το Casca ήρθε για να απογειώσει τα μεσημέρια σου. Εξαιρετική επιλογή για ραντεβού μετά τη δουλειά και φυσικά για νόστιμες μακαρονάδες. Διαλέξτε αυτή με τα φρέσκα τοματίνια και τη λευκή σάλτσα, για μία ανεπανάληπτη γευστική εμπειρία. (Μαρίνα Ζέας, Πειραιάς. T: 2104180184 FB: Casca)
  7. Le P’tit Ange: Σε έναν από τους πιο κεντρικούς δρόμους της πόλης, εκεί ακριβώς που χτυπάει η καρδιά του Πειραιά, θα βρείτε το Le P’tit Ange. Ένα καφέ που μοιάζει βγαλμένο από τη Saint Germain του Παρισιού και που θα σας κερδίσει από την πρώτη κιόλας στιγμή! Για τους λάτρεις του ζυμαρικού δοκιμάστε τις πένες με τόνο και θα μας θυμηθείτε!