Έχετε πάρει αυτή την απόφαση -δύσκολη θα λέγαμε- που σας καλεί να πουλήσετε το σπίτι σας, είτε γιατί αλλάζετε τόπο διαμονής, είτε γιατί χρειάζεστε μία αναβάθμιση, είτε γιατί φεύγετε στο εξωτερικό. Η σκέψη της εύρεσης του αγοραστή σας προκαλεί άγχος πως τελικά δε θα τα καταφέρετε. Υπάρχει όμως κάποιος που στην πώληση ακινήτων “το χει”, χωρίς υπερβολές! Πρόκειται για το μεσιτικό γραφείο Elite Property που στόχο έχει να καλύπτει όλες τις ανάγκες των πελατών της.

Μοιράζονται μαζί μας μερικές χρήσιμες συμβουλές σχετικά με την επικείμενη πώληση του ακινήτου μας!

  1. Αποστασιοποιηθείτε συναισθηματικά. Πρώτα από όλα, βεβαιωθείτε ότι αυτή είναι η καλύτερη απόφαση για σας. Στη συνέχεια, θα πρέπει να αφήσετε τα συναισθήματά σας στην άκρη και να το αντιμετωπίσετε πλέον ως επιχείρηση. Ο στόχος είναι η ταχύτερη και πιο κερδοφόρα πώληση της ιδιοκτησίας. Να έχετε μια σαφή εικόνα του σπιτιού και να είστε αντικειμενικοί, διότι έτσι αυξάνετε τις πιθανότητες να το πουλήσετε πιο γρήγορα.

  1. Συγχρονισμός. Τώρα που έχετε σκεφτεί το θέμα καλά και ξέρετε τι σημαίνει αυτή η συναλλαγή, θα πρέπει να αποφασίσετε πότε είναι η κατάλληλη στιγμή για να αναλάβετε δράση. Θα πρέπει να ανοίξετε το σπίτι σας στην αγορά μόνο όταν αυτό είναι έτοιμο να δεχτεί τους αγοραστές, όχι νωρίτερα από αυτή τη στιγμή. Όσο ταχύτερα θέλετε να πουλήσετε, τόσο χαμηλότερη τιμή θα πετύχετε, καθώς θα χρειαστεί πιθανόν να κάνετε συμβιβασμούς και να δεχτείτε προσφορές πολύ χαμηλότερες.

  1. Οργάνωση φακέλου. Συγκεντρώστε όλα τα έγγραφα, τίτλους ιδιοκτησίας, κατόψεις, οικοδομικές άδειες και ότι άλλο είναι απαραίτητο, καθώς ο μελλοντικός ιδιοκτήτης θα τα χρειαστεί και θα σας τα ζητήσει. Αυτή η διαδικασία απαιτεί χρόνο, οπότε καλύτερα να την κάνετε εκ των προτέρων.

  1. Ανανεώστε το σπίτι σας. Ετοιμάστε το σπίτι σας, καθαρίστε το, βάψτε το ή κάνετε άλλες βελτιώσεις που μπορούν να αυξήσουν την τιμή πώλησής του πριν το βγάλετε στην αγορά. Ετοιμάστε το για να υποδεχτεί κόσμο, φωτογραφίσεις και εικονικές περιηγήσεις. Πρέπει να είναι θεαματικό. Αφήστε το σε φυσικό φως, επικεντρωθείτε σε ουδέτερα χρώματα και δώστε του μια αίσθηση φρεσκάδας. Κάνετε το να φανεί οικείο και ζεστό. Μπορείτε πάντα να ζητήσετε τη γνώμη ενός επαγγελματία για το θέμα αυτό.

  2. Ετοιμάστε το ακίνητο. Όταν δείχνετε το σπίτι σε δυνητικούς αγοραστές, θα πρέπει να είναι τακτοποιημένο, με ωραία παρουσίαση, να δείχνει ότι είναι έτοιμο να κατοικηθεί άμεσα. Καθώς ο αριθμός των κατοικιών που βρίσκονται ήδη στην αγορά είναι υψηλός, θα πρέπει να υπάρχει ο βασικός παράγοντας που να κάνει το δικό σας ακίνητο να ξεχωρίζει. Αν δεν ξέρετε τους βασικούς κανόνες για το πώς να πουλήσετε το σπίτι σας πιο γρήγορα, το αποτέλεσμα θα είναι να μην το πουλήσετε. Προετοιμάστε κατάλληλα το σπίτι σας πριν από κάθε παρουσίαση, δεν ξέρετε ποιός θα το αγοράσει.

Γρηγορίου Λαμπράκη 93, Πειραιάς. Τ/F: 2114055657
F/B: Elite Property – Real Estate Management, Instagram: eliteproperty.realestate
E-mail: info@eliteproperty.gr, http://www.eliteproperty.gr