Eπιβεβαιώνοντας τις φήμες, o Pete Townshend μίλησε στο Rolling Stone και παραδέχτηκε πως οι Who βάζουν τις τελευταίες πινελιές σε ένα νέο άλμπουμ που θα κυκλοφορήσει αργότερα μέσα στο τρέχον έτος.

Σχολιάζοντας τι μπορεί να περιμένει κάποιος από το πρώτο νέο άλμπουμ της μπάντας μετά από 13 χρόνια και το «Endless Wire», ο Pete Townshend ήταν σαφής: «Σκοτεινές μπαλάντες, βαριά ροκ πράγματα, πειραματική electronica, samples και Who-ish κομμάτια που ξεκίνησαν με κιθάρα που πηγαίνει yanga-dang».

«Είπα ότι δεν θα υπογράψω συμβόλαια (σε περιοδεία) εκτός αν έχουμε νέο υλικό. Αυτό δεν έχει καμία σχέση με το να θέλει ένα άλμπουμ. Δεν έχει καμία σχέση με το γεγονός ότι οι The Who χρειάζονται ένα νέο άλμπουμ. Είναι καθαρά προσωπικό. Πρόκειται για την υπερηφάνειά μου, την αίσθηση αυτοπεποίθησης και αυτοπεποίθησής μου ως συνθέτη» συμπλήρωσε.

Όπως εξηγεί ο mastermind της θρυλικής μπάντας έλαβε μια άκρως θετική ανταπόκριση στα νέα του τραγούδια από όλους εκτός από τον Roger Daltrey. «Έπρεπε να τον εκνευρίσω να απαντήσει και τότε δεν ήταν η απάντηση που ήθελα», αποκάλυψε, προσθέτοντας πως στο τέλος του είπε «Roger, δεν με νοιάζει αν σου αρέσουν πραγματικά αυτά τα πράγματα. Πρέπει να το τραγουδήσεις. Θα σου αρέσει σε 10 χρόνια».

Οι Who ανακοίνωσαν ότι θα υποστηρίξουν το άλμπουμ με μια περιοδεία στις ΗΠΑ, που θα υποστηριχτεί από μια πλήρη ορχήστρα, αλλά και στην Ευρώπη. Οι ημερομηνίες δεν έχουν ακόμη ανακοινωθεί. Out there in the fields!