Μετά από εξιστορήσεις πολλών φίλων για την αναζήτηση ενοικίασης σπιτιού, μάζεψα όλες τις απαραίτητες πληροφορίες που χρειάζονται για να καταλήξετε στο ιδανικό σπίτι για εσάς με τη βοήθεια πάντα των ειδικών του μεσιτικού γραφείου Elite Property, οι οποίοι γνωρίζουν καλύτερα από τον καθένα την πραγματικότητα των ακινήτων.

Ναι, ναι, γνωρίζω ότι δεν είναι και τόσο ευχάριστη διαδικασία αλλά χρειάζεται επιμονή και υπομονή εκτός και αν έχετε το κοκαλάκι της νυχτερίδας και βρείτε το σπίτι που ψάχνετε με την πρώτη επίσκεψη στο υποψήφιο σπίτι που θα κάνετε. Η κατάλληλη περίοδος για να ψάξετε είναι από τον Ιούλιο μέχρι τον Οκτώβριο και από τον Ιανουάριο μέχρι τον Φεβρουάριο, γιατί τότε συνήθως ξενοικιάζουν οι περισσότεροι όταν θέλουν να μετακομίσουν όπως επίσης και οι πιο πολλοί φοιτητές.

Σας συμβουλεύω να πάρετε χαρτί και μολύβι και να σημειώσετε τα ακόλουθα:

  1. Η περιοχή: Πού βρίσκεται αυτό το σπίτι σε σχέση με τη δουλειά ή την περιοχή της καθημερινής δράσης σας; Ένα φθηνότερο διαμέρισμα, αλλά σε μεγάλη απόσταση από τη δουλειά σας, δεν θα σας εξοικονομήσει χρήματα, καθώς θα ξοδεύετε περισσότερα στις μετακινήσεις. Πρώτο και βασικότερο κριτήριο, λοιπόν, είναι η περιοχή.

  2. Συγκοινωνία: Όσο πιο κοντά στο μετρό ή σε στάσεις άλλων μέσων μεταφοράς βρίσκεται, τόσο το καλύτερο – ακόμη κι αν δεν κυκλοφορείτε με τα Μέσα, σίγουρα κάποιες στιγμές θα σας φανούν χρήσιμα.

  3. Η γειτονιά: Κάντε μια βόλτα στην υποψήφια νέα γειτονιά σας και «τσεκάρετε» την περιοχή. Αφενός για το αν σας αρέσει και την νιώθετε ασφαλή, και αφετέρου για πρακτικούς λόγους: Αν υπάρχει κάποιο bar ακριβώς κάτω από το σπίτι σας, τότε μάλλον θα υποφέρετε από καθημερινή φασαρία. Από την άλλη, χρειάζεστε σε μια λογική ακτίνα περπατήματος ένα supermarket, έναν φούρνο, ένα φαρμακείο, περίπτερο και άλλα χρήσιμα μαγαζιά για τις καθημερινές σας ανάγκες.

  4. Κοινόχρηστα πολυκατοικίας: Ρωτήστε για τον μέσο όρο των κοινοχρήστων στην πολυκατοικία – τα οποία άλλωστε αναρτούνται συνήθως σε πίνακα στην είσοδο της πολυκατοικίας – για να σιγουρευτείτε πως δεν υπάρχει κάποια εξωφρενική χρέωση.

  5. Είδος Θέρμανσης: Υπάρχει κεντρική ή αυτόνομη θέρμανση; Πετρέλαιο ή φυσικό αέριο; Σε περίπτωση κεντρικής θέρμανσης, οι υπόλοιποι ένοικοι πληρώνουν ή ισχύει το γνώριμο τα τελευταία χρόνια μοτίβο «δεν πληρώνω, οπότε ζεσταίνεται ο καθένας με ό,τι έχει»; Και σε αυτό το ενδεχόμενο, υπάρχει κλιματιστικό ή κάποια άλλη πηγή θερμότητας στο σπίτι.

Γρηγορίου Λαμπράκη 93, Πειραιάς. Τ/F: 2114055657
F/B: Elite Property – Real Estate Management, Instagram: eliteproperty.realestate
E-mail: info@eliteproperty.gr, www.eliteproperty.gr