Η βόλτα κατά μήκος της Πειραϊκής είναι άλλο πράμα. Το μάτι ανοίγει και δε χορταίνεις να βλέπεις θάλασσα. Όταν σουρουπώνει δε, το ηλιοβασίλεμα εδώ είναι μοναδικό. Αφιερώστε μια μέρα για να περπατήσετε μέχρι τη Μαρίνα Ζέας ή το Πασαλιμάνι και στο τέλος, κάντε μια στάση για ψάρι και ούζο σε μια από τις ψαροταβέρνες που απλώνονται σε αφθονία δίπλα στη θάλασσα. Ο Πειραιάς κρατά καλά κρυμμένα τα νόστιμα στέκια του για τους γνώστες, τους δικούς του, όσους τον αγαπάνε. Μόνο με ντόπιο οδηγό θα μπορέσεις να ξετρυπώσεις το καλύτερο, μόνο με συστάσεις θα ανακαλύψεις την φρεσκότερη, αληθινή αχινοσαλάτα που θα σε κάνει να γλείφεις και τα δάχτυλά σου!

  1. Starfish. Η νέα άφιξη του Πειραιά μας υπενθυμίζει πως σαν τα θαλασσινά, με θέα το Σαρωνικό τίποτα. Το Starfish άρτι αφιχθέν από τη Λευκάδα, εγκαταστάθηκε στην Ακτή Θεμιστοκλέους και έγινε αμέσως στέκι των απανταχού fishlovers κι όχι μόνο. Η ψησταριά με τα κάρβουνα, που είναι και το highlight του μαγαζιού, δεσμεύεται για τα αποτελέσματα που θα παρασύρουν τον ουρανίσκο σας σε γευστικά ταξίδια. Must επιλογές του καταλόγου η ψητή σαρδέλα, οι γαριδοκεφτέδες σε κρέμα τυριού και φυσικά το ζουμερό χταποδάκι στα κάρβουνα επίσης. (Ακτή Θεμιστοκλέους 302, Τ: 6940701595, F/B: Starfish Restaurant Piraeus)
  2. Το τσιπουράκι. Στην Ακτή Θεμιστοκλέους 228, θα βρείτε το ολοκαίνουργιο τσιπουράδικο «Το τσιπουράκι», του οποίου ο χώρος μυρίζει αιγαιοπελαγίτικο νησί, με γαλάζιες και μπλε λεπτομέρειες να το επιβεβαιώνουν. Όταν βρεθείτε σε ένα από τα τραπεζάκια του, να παραγγείλετε οπωσδήποτε τον παστουρμά ψαριού, τη Caesar γαρίδας, την παέγια θαλασσινών ή την ρεγγοσαλάτα και κυρίως να αφουγκραστείτε όλη τη φιλοσοφία του τσιπουράδικου που ακολουθούν με ευλάβεια ο Βασίλης και ο Δημήτρης. Τι εννοώ; Όταν παραγγείλετε τσιπουράκι 50ml το συνοδεύουν με διάφορα μεζεδάκια, διαφορετικά κάθε φορά! Εδώ πραγματικά κάνουν θαύματα…αφού δεν πρόκειται να πάτε δεύτερη φορά και να μην δοκιμάσετε κάτι καινούργιο! (Ακτή Θεμιστοκλέους 228Β, Τ: 21 1182 5431, F/B: Το Τσιπουράκι Πειραϊκή, Instagramto_tsipouraki_peiraiki)
  3. Το Ψαροκόκκαλο της Άννας. Το πλέον αγαπημένο στέκι των απανταχού καλοφαγάδων δε χρειάζεται συστάσεις. Η επιθυμία για ολόφρεσκα ψάρια και θαλασσινά θα σας οδηγήσει με κλειστά μάτια στη Βίκτωρος Ουγκό 10. Νομίζετε πως υπερβάλλω; Σας προκαλώ να δοκιμάσετε μαστιχωτό χταπόδι σχάρας, μακαρονάδα με κοκκινιστή πεσκανδρίτσα, μυδοπίλαφο, γιουβέτσι με το μελάνι της σουπιάς και καβούρι παϊδάκι και θα καταλάβετε γιατί το Ψαροκόκκαλο της Άννας θεωρείται ο “ναός” του ψαριού στον Πειραιά. (Βίκτωρος Ουγκώ 10 & Τσακάλωφ, Αμφιάλη, Κερατσίνι, Τ:210-4323010 & 6981-885411, F/B: Ψαροκοκκαλο της Αννας Ψαροταβερνα)Καλή σας όρεξη!