Βρισκόμαστε προ των πυλών για την πιο όμορφη, λαμπερή και χαρούμενη γιορτή του χρόνου, τα Χριστούγεννα. Η αίσθηση που φωλιάζει μέσα μας μόλις κάνουν την εμφάνισή τους τα πρώτα στολίδια στις βιτρίνες των μαγαζιών δεν περιγράφεται και ξεκινάμε την αντίστροφη μέτρηση. Κάθε τόσο ξεκλέβουμε λίγο χρόνο ψάχνωντας τι θα αγοράσουμε για να ομορφύνουμε το σπίτι μας, αυτές τις μέρες.

Η αλήθεια είναι πως μέσα σε μία ζεστή ατμόσφαιρα με λεπτομέρειες μικρές ή μεγάλες που τις έχουμε διαλέξει πολύ προσεκτικά, νιώθουμε ανανεωμένοι και λιγάκι πιο ευτυχισμένοι. Η ανανέωση του σπιτιού μας, αποτελεί το Α και το Ω για τη διάθεση και την ψυχολογία μας. Εννοείται πως όταν προσθέτουμε ή αφαιρούμε ή αλλάζουμε πράγματα από το σαλόνι, την κρεβατοκάμαρα ή και την κουζίνα, αμέσως είναι σαν να μπαίνουμε σε ένα διαφορετικό χώρο, με στοιχεία οικειότητας, κάτι που δεν μπορεί να συγκρατήσει το χαμόγελο στα χείλη μας.

Αλλάξτε τα χαλιά!

Ιδανικά σκεφτείτε πόση χαρά μπορείτε να αντλήσετε, αν αποφασίσετε να αλλάξετε τα χαλιά ή τις μοκέτες του χώρου σας. Αυτή η ανυπομονησία να βρείτε χρώματα και σχέδια που θα ταιριάζουν με το υπόλοιπο design του σπιτιού, αυτή η γλυκιά κούραση που θα έχετε στο τέλος της ημέρας, αφού έχετε λιώσει παπούτσια για να γυρνάτε στα μαγαζιά δε συγκρίνονται με τίποτα. Ένα καινούργιο χαλί, πάνω στο οποίο θα γράψετε καινούργιες ιστορίες. Θα καθίσετε γύρω από το δέντρο για να πείτε ιστορίες, να πιείτε κρασάκι, να γελάσετε.  Οι ΑΦΟΙ Σγαρδέλη- ο Αναστάσιος και Δημήτριος Σγαρδέλης- με την πολυετή εμπειρία τους, είναι οι πλέον κατάλληλοι για να σας βοθήσετε να διαλέξετε τα καλύτερα! Χαλιά για ένα καλαίσθητο και ζεστό σπίτι όλο το χειμώνα, μοκέτες για το παιδικό δωμάτιο σε πολλά σχέδια και χρώματα, κουρτίνες και υφάσματα για το σαλόνι ή την κρεβατοκάμαρα για να τελειοποιήσετε τη διακόσμηση του σπιτιού σας και φυσικά όλα τα λευκά είδη που έχετε φανταστεί για να ντύσουν το χώρο σας. (Πέτρου Ράλλη 436-438, Νίκαια, Τ: 2104909968, F/B: ΑΦΟΙ ΣΓΑΡΔΕΛΗ Ο.Ε)

Κάντε την αγαπημένη σας φωτογραφία Τέχνη!

Γνωρίζοντας όμως πως η οικονομική κατάσταση πολλών είναι εύθραυστη, οι αλλαγές μπορεί να είναι σε μικρότερο βαθμό, με τα ίδια όμως αποτελέσματα. Διαλέξτε την αγαπημένη σας φωτογραφία και τα υπόλοιπα αφήστε σε αυτούς που ξέρουν. Τι θέλω να πω με αυτό; Βρίσκετε ποια είναι η αγαπημένη φωτογραφία σας, που θα απεικονίζει είτε κάποιο τοπίο, είτε το σύντροφό σας, είτε φίλους και θα σας τη φτιάξουν σε καμβά ώστε να την τοποθετήσετε στο χώρο σας. Κάθε δύσκολη ημέρα από τη δουλειά γυρνώντας σπίτι θα βλέπετε την αγαπημένη σας εικόνα και αμέσως όλα θα μοιάζουν καλύτερα. Στο Vip Art, θα κάνουν αυτό που έχετε φανταστεί και λίγο καλύτερο μη σας πω, γιατί εδώ οι άνθρωποι μεγαλουργούν. Χωρίς καμία υπερβολή, θα πάρουν την πιο αγαπημένη σας φωτογραφία και θα την κάνουν Τέχνη, γιατί πραγματικά γουστάρουν να δημιουργούν. *Επωφεληθείτε των χριστουγεννιάτικων προσφορών. (Ζήνωνος 49, Περιστέρι, Τ: 2105716509-2105763390) vipart.gr/

F/B: vipart.gr, Instagram: vipart_gr  Email: info@vipart.gr

Καινούργιες κουρτίνες!

Ποια γυναίκα δεν έχει μανία να αγοράζει καινούργιες και μοδάτες κουρτίνες; Με κάθε ευκαιρία, προσπαθεί να ανανέωσει τα δωμάτια του σπιτιού, με διαφορετικές κουρτίνες. Άλλοτε σικ, άλλοτε απλές ή φορτωμένες, όλα τα σχέδια επιστρατεύονται για το καλύτερο αποτέλεσμα. Το ίδιο ισχύει και με τα ριχτάρια στους καναπέδες, τα οποία αρκετές φορές είναι απόλυτα ταιριαστά με τις κουρτίνες. Το κατάστημα «Διαμόρφωση» έχει όλα όσα χρειαζόμαστε για να δώσουμε μία πνοή ανανέωσης στο χώρο που θα γιορτάσουμε τα ρεβεγιόν Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς. Μπορείτε να βρείτε κουρτίνες ανάλογες του στυλ και της διακόσμησής των δωματίων σας. Για εσάς που θέλετε να ανανεώσετε τον επαγγελματικό σας χώρο, έχουν προβλέψει και διαθέτουν μεγάλη ποικιλία υφασμάτων και είδη επιπλώσεων. (Πλατεία Δαβάκη 7 & Αθηνάς 1, Νέα Κοκκινιά, Τ: 2130316339, F/B: DiamorfosiDesign, Instagram: diamorfosidesign)

Αγοράστε μικρά στολίδια!

Μικρά αντικείμενα ζωγραφισμένα στο χέρι, με απεικονίσεις σας ταξιδεύουν ή για τους πιο ρομαντικούς απεικονίσεις βγαλμένες από παραμύθι για να στολίσετε το δωμάτιο ή το γραφείο που επιλέγετε να χαλαρώνετε ή να δουλεύετε. Για τους πιο τολμηρούς, που θέλουν να δώσουν έναν τελείως διαφορετικό αέρα στο χώρο τους, μπορούν να βρουν αναπαλαιωμένα έπιπλα, για πιο vintage στυλ, το οποίο παραμένει διαχρονικό! Στο Vintage Atelier, το σπιτικό μας θα βρείτε αυτό ακριβώς που ψάχνετε, αφού έχουν πολλές και διαφορετικές επιλογές. Αναπαλαιώμενα έπιπλα, ή μικρά αντικείμενα για κάθε χώρο του σπιτιού ζωγραφισμένα στο χέρι, με τη μέθοδο decoupage. H Δέσποινα κάνει θαύματα, αφού ότι πιάσει το αναδιαμορφώνει…το αποτέλεσμα θα σας κάνει να ξεφωνίσετε -ουάου-. (Κρώμνης 47, Νίκαια, Τ: 2114019454, F/B: Vintage Atelier το σπιτικό μας, Instagram: vintage_atelier_d)

Δεν απαιτείται, τελικά, μία περιουσία για να προσθέσετε καινούργιες πινελιές στο χώρο σας, ώστε να τον αγαπήσετε ακόμη περισσότερο. Αυτές οι γιορτές ας γίνουν η αφορμή για περισσότερες αλλαγές μικρές ή μεγάλες, οι οποίες θα ανανεώσουν το σπίτι και της ζωή μας. Η ανανέωση του σπιτιού ή κάποιων χώρων του απέχει μία σκέψη μακριά. Τα υπόλοιπα αφήστε τα στους ειδικούς!