Οι πολεμικές τέχνες ασκούν σε όλους μία γοητεία και μία επιθυμία να τις γνωρίσουμε, να εξασκηθούμε σε αυτές, να μυηθούμε στον κόσμο της ιαπωνικής ή ασιατικής κουλτούρας, αναλόγως την τέχνη που θα επιλέξουμε. Το Tae Kwon do συγκεκριμένα αποτελεί μία σταθερή και διαχρονική επιλογή για κάποιον που θέλει να ξεκινήσει μία πολεμική τέχνη. Γιατί όμως να επιλέξω το Tae Kwon Do και όχι κάποια άλλη πολεμική τέχνη από τις τόσες που υπάρχουν διαθέσιμες;

Πρώτα από όλα, το Tae Kwon Do έχει σχεδιαστεί για να κάνει τη συμπεριφορά του αθλητή μη βίαιη, να αναπτύξει μια θετική προοπτική και μια αίσθηση εμπιστοσύνης. Με τη βοήθεια του Γιάννη Γκόβα, Grandmaster Taekwondo 8 Dan και ιδιοκτήτη της σχολής Taekwondo, Jaguar, συνοψίσαμε τους 5 βασικότερους λόγους που αξίζει να ενσωματώσουμε την τέχνη του Taekwondo στην καθημερινότητά μας!

  1. Γυμνάζεις σώμα και πνεύμα. Λόγω της κίνησης και της φύσης τους, το Tae Kwon Do γυμνάζει αρμονικά και ομοιόμορφα ολόκληρο το σώμα και συντελούν σημαντικά στην άρτια σωματική υγεία και όχι μόνο. Αναπτύσσει επιπλέον- σε πολλές περιπτώσεις -την ελαστικότητα και την ευλυγισία. Λόγω της φιλοσοφίας του καλλιεργεί παράλληλα το πνεύμα του ασκούμενου μέσα από ασκήσεις διαλογισμού που βελτιώνουν τη συγκέντρωση και την διαχείριση άγχους και στρες.

  2. Αποκτάς αυτοπεποίθηση και αίσθηση ασφάλειας. Καθώς μεγάλο κομμάτι των πολεμικών τεχνών ασχολείται με την αυτοάμυνα, με το Tae Kwon Do αποκτάς αυτοπεποίθηση και νιώθεις ότι μπορείς να αναγνωρίσεις τον κίνδυνο και να τον αποφύγεις. Επίσης, αποκτάς κάποια εφόδια για να μπορείς να υπερασπιστείς τον εαυτό σου πολύ καλύτερα από τον μέσο άνθρωπο. Κυρίως όμως, αποκτάς την απαραίτητη γνώση και ωριμότητα, ώστε να σταματήσεις μια συμπλοκή πριν καν ξεκινήσει.

  3. Χάνεις βάρος. Οι πολεμικές τέχνες, λειτουργούν ως επί το πλείστον αερόβια, με τον ίδιο τρόπο δηλαδή λειτουργεί και το Tae Kwon Do. Δηλαδή η εξάσκηση γίνεται μέσω της αερόβιας προπόνησης που προκαλεί προσαρμογές που βελτιώνουν την μεταφορά οξυγόνου στους μύες, τη μείωση του ρυθμού παραγωγής γαλακτικού οξέος, τη βελτίωση του ρυθμού απομάκρυνσης του και την αύξηση της χρήσης λίπους ως καύσιμης ύλης τόσο στη διάρκεια της προπόνησης αλλά ακόμη και μετά από αυτήν.

  4. Μετουσιώνεις. Το Tae Kwon Do αποτελεί μια ενασχόληση που θα σε βοηθήσει να μετουσιώσεις, να μετατοπίσεις δηλαδή δημιουργικά τη λύπη ή τον πόνο σου, για μια δυσάρεστη στιγμή ή γεγονός της ζωής σου, σε κάτι άλλο, δίνοντάς σου την ευκαιρία να πενθήσεις μέσα από μια δημιουργική ενασχόληση που θα σε βοηθήσει να επανέλθεις πολύ πιο γρήγορα.

  5. Αντικαθιστά τις εξαρτήσεις. Αν αναζητάς μια διέξοδο για να διευκολυνθείς και να απαλλαχθείς από τις επιζήμιες εξαρτήσεις, το Tae Kwon Do μπορεί εύκολα να αποτελέσει μια θετική εξάρτηση, που προκαλεί χαρά, χαρίζει υγεία και μπορεί να γίνει μια νέα συνήθεια που αντί να αφαιρεί τα καλά πράγματα της ζωής σου, να τα προσθέτει.

Δεμερτζή 62 & Ηπείρου 2Α, Κερατσίνι. Τ: 2104321191 FB: Taekwondo Jaguar
www.taekwondo-jaguar.gr