Το laser είναι μία πολύ διαδεδομένη μέθοδος η οποία κερδίζει διαρκώς φανατικούς οπαδούς και φυσικά συνεχώς εξελίσσεται. Αυτή τη φορά κάνει την εμφάνισή της μία θεραπεία που ακούει στο όνομα THEAL και γνωρίζουμε για αυτήν ελάχιστα. Ο Θεοφάνης Μουντζούρης, αναλαμβάνει να μας λύσει όλες μας τις απορίες σχετικά με αυτήν την καινοτόμο μέθοδο. Να σημειωθεί βέβαια πως είναι και ο μόνος που εφαρμόζει την ολοκαίνουργια αυτή θεραπεία στην Ελλάδα, οπότε χωρίς αμφιβολία γνωρίζει τα πάντα.

Τι είναι η THEAL Therapy;

Πρόκειται για μία θεραπευτική μέθοδο με laser και για τη μοναδική η οποία εστιάζει στις ανάγκες του κάθε ασθενούς ξεχωριστά. Ανάλογα με τον τύπο και το μέγεθος του προβλήματος (μυοσκελετικού, αρθριτικού κτλ) το laser ελέγχεται και διαμορφώνεται για να επιδρά ανάλογα στους σχετικούς βιολογικούς ιστούς ώστε να μεγιστοποιείται το θεραπευτικό αποτέλεσμα. Το μείγμα των κυμάτων με τις διαφορετικές εντάσεις και η μίξη των εκπομπών λειτουργίας, ποικίλλει ανάλογα με την παθολογία και τον ασθενή. Αυτό επιτρέπει στο θεραπευτή να εξειδικεύει και να προσαρμόζει την ένταση, αυξάνοντας έτσι, σημαντικά το θεραπευτικό αποτέλεσμα και μειώνοντας το χρόνο ανάρρωσης.

Ποια είναι τα αποτελέσματα;

Η THEAL Therapy δουλεύει απευθείας σε κυτταρικό επίπεδο και προκαλεί βιοδιέγερση, έχει αντι- οιδηματικές ιδιότητες και προσφέρει πλήρη αποκατάσταση. Χάρη στην καινοτόμα λειτουργία της, επιτρέπει την προσαρμογή της ενέργειας, βελτιώνοντας την αλληλεπίδραση με το περιφερειακό νευρικό σύστημα ώστε να μειώσει τους πόνους των αρθρώσεων και των μυών και εν τέλει να τους θεραπεύσει.

Είναι οι θεραπείες THEAL επικίνδυνες;

Οι θεραπείες με το THEAL είναι απολύτως ασφαλής και χωρίς παρενέργειες. Παρόλα αυτά πρέπει να λαμβάνονται συγκεκριμένες προφυλάξεις ώστε να μεγιστοποιηθεί η ασφάλεια. Κατά τη διάρκεια της θεραπείας, ο γιατρός πρέπει να είναι σε επαφή με τον ασθενή και να μπορεί να ρυθμίζει την ενέργεια σύμφωνα με την αίσθηση που ένιωσε και το feedback που του έδωσε ο ασθενής.

Πόσο χρόνο παίρνει μία θεραπεία;

Ο χρόνος της θεραπείας μπορεί να ποικίλλει από μερικά λεπτά μέχρι και 10 λεπτά κι εξαρτάται πάντα από την πάθηση, το απαιτούμενο αποτέλεσμα και το μέγεθος ή την περιοχή που πρέπει να θεραπευτεί.

Υπάρχει ανώτατο όριο στις θεραπείες;

Δεν υπάρχει κάποιο ανώτατο όριο στις θεραπείες οι οποίες μπορούν να πραγματοποιηθούν. Όπως ξαναείπαμε, οι θεραπείες είναι ασφαλείς και χωρίς παρενέργειες. Όταν πρόκειται για αθλητές, μπορούν να πραγματοποιούνται περισσότερες από μία θεραπείες καθημερινά. Επιπλέον, ο συνολικός αριθμός θεραπειών είναι στη διακριτική ευχέρεια του φυσικοθεραπευτή, ο οποίος αποφασίζει πόσες θεραπείες χρειάζονται και πότε είναι η στιγμή να τις σταματήσει ο ασθενής.

Μπορεί να συνδυαστεί με άλλες θεραπείες;

Φυσικά και μπορεί. Ο συνδυασμός της θεραπείας THEAL με άλλες θεραπείες (χειροπρακτικές ή μη) μπορεί να αυξήσει την αποτελεσματικότητα της αποκατάστασης και να μειώσουν το χρόνο ανάρρωσης του ασθενούς.

Θεοφάνης Μουντζούρης

Φυσιοθεραπευτής / Ιδιοκτήτης Κέντρου Φυσικοθεραπείας Physiof